Hizbullah durdu diğerleri coştu

  • Ana Sayfa
  • Hizbullah durdu diğerleri coştu
Hizbullah durdu diğerleri coştu
Lübnan'da yapılan seçimlerin ilk sonuçlarına göre, Batı yanlısı koalisyon Hizbullah karşısında iktidarını korudu.Abone ol

Lübnan'da gerçekleştirilen parlamento seçimlerini, iktidarda bulunan 14 Mart hareketi kazandı. Sonuç sürpriz olarak değerlendiriliyor.

Lübnan'da yayın yapan ‘Future’ televizyonu, kesin olmayan ilk sonuçlara göre, iktidardaki Saad Hariri liderliğindeki Batı yanlısı b lokun, 128 üyeli parlamentoda 70 milletvekilliğini kazandığını bildirdi.

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden bundan iki hafta önce Lübnan'a gerçekleştirdiği ziyarette, Hizbullah'ın iktidara gelmesi durumunda, ABD'nin ülkeye yardım yapamayacağını söylemişti.

Beyrut'un Eşrefiye mahallesinde bir Lübnanlı oyunu kullandıktan sonra görülüyor. Ülkede birçok Batı yanlısı genç seçimlerden zafer kazanmak için son güne kadar yoğun bir şekilde çalıştı.

Hizbullah liderliğindeki muhalefete yakın bir kaynak ise, kısa bir süre önce yaptığı açıklamada, seçimlerde çoğunluğu kazanamadıklarını açıklamıştı.

Seçimlerle ilgili kesin sonuçların yarın öğlen saatlerinde açıklanması bekleniyor.

Lübnan'daki milletvekili seçimlerine katılımın yüzde 53 olduğu açıklandı.

Lübnan İçişleri Bakanı Ziyad Barud, sandıkların kapanmasının ardından düzenlediği basın toplantısında, bugüne kadar en yüksek katılımın olduğu seçimin saat 19.00'da sona erdiğini ve oy kullanma oranının daha önceki seçimlere nazaran yüksek olduğunu söyledi. ,

Barud, ''2005 yılında düzenlenen parlamento seçimlerinde katılım yüzde 45.8 olmuştu. Bu seçimlerde katılım yüzde 53'e ulaştı'' dedi.



Kategori : DÜNYA