Boğazın suları Çankayayı yuttu

  • Ana Sayfa
  • Boğazın suları Çankayayı yuttu
Boğazın suları Çankayayı yuttu
İstanbul Yelken Kulübü yat yarışları sırasında 29 yaşındaki Özkan Çankaya, denize düşerek kayboldu. Abone ol

İstanbul Yelken Kulübü'nün düzenlediği ve 41 yatın kaldığı 3'üncü Yıl 1917 Nostalji Yarışları'nda güzergah çalışması yapan 29 yaşındaki Özkan Çankaya denize düşerek kayboldu.

Korkunç olay dün sabah saat 10.00 sıraları oregon seo nda meydana geledi. Heybeliada'dan start alacak yarış için planan güzergahta, parkur oluşturmak için şamandıralar taşınırken, bir lastik botun kullanıcısı denize düştü. Kontrolsüz kalan botun çevreye zarar vermemesi için Özkan Çankaya bir başka bot ile olayın yaşandığı bölgeye geldi.

BOTUN ÜZERİNE ATLADI

Kontrolsüz olarak denizin üzerinde çember çizerek dönen botun durdurulabilmesi için bir halat kümesinin botun pervanesine doğru atılarak motorun durdurulması planlandı. Bu arada kurtarma botu ile kontrolden çıkan bot yanyana geldi. Ancak Çankaya bu işlemi yapmak yerine bota atlamayı tercih edince dengesini kaybederek başını tekneye çarptı. Baygınlık geçiren Çankaya, diğer botlardaki arkadaşları gelene kadar karanlık sulara gömüldü.

DALGIÇLAR BULAMADI

Çankaya'nın denizde kaybolduğu haberi üzerine bölgeye dalgıçlar geldi. Yapılan tüm aramalara rağmen Çankaya bulunamadı. Çankaya'nın 11 yıldır İstanbul Yelken Kulübü'nde kurtarma görevlisi olarak çalıştığı öğrenildi.



Kategori : GÜNCEL