Nettin bunca parayı Mesutum

Nettin bunca parayı Mesutum
Parlayıp sönen yıldızların galaksisi gibi bir yer Darülaceze. Mesut Engin de bu kervana katılan isimlerden biri. Abone olSes Dergisi'nin 1973'te düzenlediği güzellik yarışmasında kral seçilip Yeşilçam'a adım atan, yıllarca genç kızların hayallerini süsleyen,delikanlıların ise imrendiği çok yakışıklı bir jöndü Mesut Engin.

Son on yılı ise perişanlıktı. Daha 1 ay öncesine kadar tanınmayacak halde, parasız pulsuz kimsesiz, Beyoğlu sokaklarında, parklarında yatıp kalkan, gündüzleri sinyalcilik ve çevre sakinlerinin yardımıyla sefil bir hayat yaşayan adam olmuştu.

Sabah muhabiri Savaş Ay, Dürülaceze'de kalan Mesut Engin ile görüştü. Anlattıkları inanılyır gibi değil. S kentucky seo inema dünyasına girip de zirveden baş aşağı inişinin öyküsünü dile getirdi.


1973'te efsane Ses Dergisi'nde kapak kralı oldun. Ama sonrasında söke söke Yeşilçam'a jön oldu o Sökeli delikanlı.
- Kapak yarışması çok önemliydi. Benden önceki yıl Tarık Akan kazanmıştı dersem daha iyi anlaşılır.

Sen kral oldun peki kraliçe kimdi o yıl?
- Necla Nazır'dı. Birlikte film yaptık daha sonra. Ardından çok önemli isimlerle mesela Kadir İnanır, Ayhan Işık, Perihan Savaş'la başrol paylaştığım 30 film daha.

Mankenlik ve fotomodellik de yaptın. Çok para kazanmış olmalısın. Nettin bunca parayı Mesut'um?
- Kazandım doğru. Çok para kazandım. Gayet iyi, rahat, zengin bir hayat da yaşadım. Anne babama da güzel hayat yaşattım.

CAMA YUMRUK ATINCA
Başta genç kızlar herkes severdi seni. Hayranların milyonlarcaydı. Sonra ne oldu da şemsiye ters döndü.
- Hep trafik kazası dedim ama öyle değil.

!!!!!!!!
- Bir cahillik ettim. Sinirli bir anımda cama yumruk attım. Üstten blok halinde bir cam kütlesi düşüp paramparça etti kolumu. Sinirleri giyotin gibi kesti. Sakat kaldım. Kırılma noktam o oldu. Depresyona girdim, içkiye vurdum kendimi. Bir süre sonra anam babamdan başka kimse kalmadı çevremde. Onlara da yük olmamak için önce arkadaş evlerinde, bekâr hanlarında yaşadım. Sonra oralarda da tutunamayıp beni bulduğunuz hallere girdim. Sokaklarda, perişan bir adam

Şimdi iyi misin peki?
- Elbette iyiyim. Buradaki ilgi alaka ve bakım sayesinde ruh ve beden sağlığıma kavuşuyorum. Umarım bir süre sonra iyice toparlanıp bu defa ziyaret ve hasret gidermek için Beyoğlu'nu, Yeşilçam Sokağı'na gider dostları görürüm. Şimdiden hayatımı senaryo haline getiriyorum. Bakarsın bir yapımcı ilgilenir.

SOKAKLARDAN HUZUR YUVASINA
Necla Nazır'la birlikte 1973'te Ses Dergisi kapak kral ve kraliçesi olan Mesut Engin yakışıklılığıyla pek çok filmin başrol oyunculuğunu kaptı. Ancak rüzgâr ters esince çevresinde kimse kalmadı. Sokaklara düşen oyuncuyu bu sefil hayattan sığındığı Darülaceze kurtardı.



Kategori : MAGAZİN