Neden Tuncay Şanlı?

Neden Tuncay Şanlı?
Premier Lig devlerinden Liverpool'un bir anda Tuncay Şanlı'yı transfer gündemine almasının sebebi belli oldu.Abone ol

Premier Lig devlerinden Liverpool'un bir anda Tuncay Şanlı'yı transfer gündemine almasının sebebi belli oldu. Kulübün Amerikalı sahipleri geçen yıl yaklaşık 45 milyon sterlin zarar ettiklerini açıkladı. Yeni stadyum projesini rafa kaldıran Tom Hicks ve George Gillett'in, transfer bütçesinde de ciddi kesintilere gitmesi gündemde.

Bu sezon Şampiyonlar Ligi'ne Chelsea karşısında çeyrek finalde veda eden, Premier Li utah seo g'de de Manchester United'ın ardından 2. sırada kalan Lıverpool'a bir darbe de küresel ekonomik kriz vurdu.

Rafael Benitez'in kadrosunda mutlaka görmek istediği Glen Johnson'ın önümüzdeki aezon Chelsea'de oynamaya yakın olması, Gareth Barry'nin Manchester City'ye 25 milyon Euro'ya transferi Kırmızılılar'da finans krizi olduğunun en büyük göstergesi.

Az parayla çok iş yapan transferler

Lıverpool'u satın almak için 350 milyon sterlin kredi kullanan Amerikalı işadamlarının, zarar kalemlerinin en önemli bölümünü borç faizlerinin oluşturması; gelecek sezonda transferde fırtınalar estirmesi beklenen Liverpool'un önüne set çekti.

Tuncay Şanlı'nın bir anda Benitez'in transfer listesine girmesindeki en önemli etkeni de Liverpool'un maddi krizde olması oluşturdu. Middlesbrough'daki istikrarlı ve mücadeleci oyununun yanı sıra; transfer borsasındaki uygun fiyatı Benitez'in Tuncay'a olan ilgisini artırdı.
Zor bir sezon geçirecek olan Liveprool'un Tuncay ve benzeri futbolculara çok fazla ihtiyacı olacak. Liverpool'un Amerikalı sahipleri bütçe kısıtlamasına gideceği için, Benitez'e uygun fiyatlı kaliteli futbolcu aramak düşecek.

Premier Lig yükselişte ama...

Deloitte adlı kuruluş tarafından hazırlanan raporda, 2006-2007 sezonunda 1,5 milyar sterlin olan Premier Ligi gelirlerinin 2007-2008 sezonunda ise 1,93 milyar sterline yükseldiği bildirildi.

Raporda ekonomideki genel bozulmaya rağmen, İngiltere Premier Ligi'ndeki 20 takımdan 11'inin ciddi biçimde kar ettiklerine işaret edildi ve aynı durumdaki kulüp sayısının bir önceki yıl sadece 8 olduğu hatırlatıldı.



Kategori : SPOR