Bitkisel ürünler masum değilmiş

  • Ana Sayfa
  • Bitkisel ürünler masum değilmiş
Bitkisel ürünler masum değilmiş
Bin bir derde deva gibi gösterilen bitkisel ürünler, dikkat etmesseniz sizi öldürebilir. Bitkisel ürünlerin kalem kalem zararları;Abone ol

Bin bir derde deva gibi gösterilen bitkisel ürünlerin arsenik, cıva, kurşun gibi toksik maddeler içerebileceğine dikkat çeken uzmanlar, "Bitkisel olması bu ürünlerin tamamen masum olduğunu göstermez, alırken ve kullanırken dikkatli olun" çağrısında bulunuyorlar.

Bitkisel ürün pazarının hızla büyüdüğüne dikkat çeken Memorial Hastanesi İç Hastalıkları bölüm Koordinatörü Prof. Dr. Yavuz Baykal, halk arasında sıkça kullanılan bitkisel ürünlerin zararları tüketilirken dikkat edilmesi gereken noktalar hakkında bilgi verdi:

BİTKİSEL ÜRÜNLER GÜVENLİ DEĞİL

Bitkisel ürünler çok yaygın şekil connecticut seo de kullanılıyor, doğru kullanıldığında faydalarından söz etmek mümkün. Ancak yararları yanında bazı bitkisel ürünler kullanıcılar üzerinde ciddi tehlikelere neden olabilir. Çünkü ürünler ilaçlardan daha güvenli değil. Bitkisel ürünler de zarar gösterebilir. Bu işin ticaretini yapanları kullanıcılara bitkisel ürünlerde zararlı etkiler gösterebilir. Bu işin ticaretini yapanların kullanıcılara natürel olduklarını söylemeleri de kaçınılmaz" diyen Prof. Yavuz Baykal, gözü kapalı şekilde bu ürünlere yönelmemek gerektiğini söylüyor.

Baykal, ilaçlardan farklı olarak bitkisel ürünlerin kullanılmadan önce test edilmediklerini öne sürerken, "Bu nedenle güvenli oldukları söylenemez. Bu ürünlerden bazıları toksik maddeler ve polen içerir ki; bu durum bazı kişilerde hastalıklara neden olabilir. Bazılarının üzerindeki etikette belirtilmeyen steroid ve östrojen gibi maddeler var. Bir kısmının içinde ise arsenik, cıva, kurşun ve pestisid gibi zehirli maddeler mevcut" diyor.

BİTKİSEL ÜRÜNLER
HAYAT KARARTABİLİR!
AYRINTILAR DEVAMDA...

[PAGE]

KARACİĞERİNİZİ BİLE BOZABİLİR!

• Bir bitkisel ürünün üzerinde doğal olduğunu belirten bir etiketin bulunması onun güvenli olduğunu göstermez. Örneğin kava ve eşekkulağı bitkisi ciddi şekilde karaciğer hastalığına neden olur.

• Bitkisel ürünler doğru kullanılmadığında veya büyük miktarlarda alındığında ciddi sağlık problemlerine neden olur.

• Hamile kadınlar veya emziren anneler özellikle dikkatli olmalıdırlar. Çünkü bu ürünler ilaç gibi etki gösterebilir.

• Bazı bitkisel ürünler ilaç gibi etki gösterdiğinden, kullanılan ilaçlarla etkileşerek, zararlı olabilir.

• Birçok bitkisel kaynaklı ürünün içerisinde onlarca, yüzlerce madde veya bileşik bulunuyor. Bilim adamları faydalı olduğu ileri sürülen ürünler içerisindeki bileşenleri tespit etmeye çalışsalar da bu konuda bilinmeyenler de bir hayli fazla.

• Yapılan araştırmalar sonucu bitkisel ürünlerin etiketleri üzerinde belirtilen bileşiklerin haricinde daha birçok madde tespit edilmiş.

• Bazı bitkisel ürünlerin içerisinde metaller, etiketsiz ürünler, mikroorganizmalar mevcut. Bu nedenle dikkatli olmakta fayda var.
ZAYIFLAMA ÇAYLARI KABIZLIĞA YOL AÇABİLİR

[PAGE]

Kategori : SAĞLIK