Bu modeli ilk Sky Havayolları sipariş etti

  • Ana Sayfa
  • Bu modeli ilk Sky Havayolları sipariş etti
Bu modeli ilk Sky Havayolları sipariş etti
Antalya merkezli Sky Havayolları, Boeing 737 serisinin en yeni modeli 737-900ER uçağını törenle teslim aldı.Abone olAntalya merkezli Sky Havayolları, Boeing 737 serisinin en yeni modeli 737-900ER uçağını, Boeing’in Seattle’daki tesislerinde yapılan törenle teslim aldı.

Sky Havayolları; Kuveyt merkezli ALAFCO firmasından kiralanan uçakla, 737-900ER’nin Türkiye’deki ilk kullanıcısı oldu. Haziran 2006’da imzalanan anlaşmayla, liste fiyatı yaklaşık 245 milyon dolar olan, kıvrık kanat uçlarına sahip 3 adet Boeing 737-900ER sipariş eden ve 2 uçak için de satın al hipnoz tedavisi ma hakkı bulunan Sky Havayolları, Avrupa’da bu modeli sipariş eden ilk şirket olmuştu.

Teslimat sonrasında konuşan Sky Havayolları Genel Müdürü Tahir Görgülü, “Boeing 737 serisi uçaklar, güvenilirliği ve verimliliği sayesinde, şirketimizin kurulduğu ilk günden bu yana, rekabetçi bir iş modeli uygulamamızı sağlıyor. 737 ailesinin en yeni üyesi 900ER modelinin, uzatılmış menzili ve artan yolcu kapasitesiyle, bize yeni fırsatlar sunacağına eminiz. “Alanya” adlı yeni uçağımız, Türkiye’de her geçen gün artan ekonomik ve güvenilir hava ulaşımı talebini karşılamamıza yardımcı olacak.” dedi.

Boeing Ticari Uçaklar Avrupa ve Rusya Satış Başkan Yardımcısı Aldo Basile ise “Sky Havayolları’nı Türkiye’deki ilk 737-900ER kullanıcısı olmasından dolayı kutluyoruz. Bu teslimat, Türk havacılık pazarının sürekli büyüdüğünü ve 737 serisi uçakların bu büyümeye ne kadar uygun olduğunu bir kez daha gösteriyor. Boeing 737-900ER’nin; daha uzun menzili, güvenilirliği ve tek koridorlu uçak segmentindeki en ekonomik işletme maliyetiyle, Sky Havayolları’nın ve Türkiye pazarının büyüme planlarına uygun bir model olduğuna inanıyoruz.” diye konuştu. Boeing 737 serisi uçaklar, Türk havayolu şirketlerinin tercihi olmaya devam ediyor. Türkiye’de bulunan 100’ün üzerindeki Boeing 737, diğer tüm uçak modellerinin toplamından daha fazla sayıda kullanılıyor.

Türk turizminin lider kuruluşlarından biri olan Antalya merkezli Sky Havayolları, faaliyetlerini charter seferleriyle sürdürüyor. Kayı Grup bünyesinde bulunan Sky Havayolları, 12 Nisan 2001 yılında ticari uçuşlara başladı. Bugüne kadar toplam 150.000 saatlik uçuşla 7.2 milyon yolcu taşıyan şirket, Avrupa’da 50 destinasyona uçuş düzenliyor.



Kategori : EKONOMİ