Fatih pil toplama şampiyonu

Fatih pil toplama şampiyonu
Fatih Belediyesi, İBB’nin 31 ilçede başlattığı atık pil toplama kampanyasında 5 ayda 2.3 ton pil toplayarak birinci oldu.Abone ol

Fatih Belediye Başkanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Atık Pil Toplama Kampanyası’nda 5 ayda 2.3 ton pil toplayarak 31 ilçe arasında en çok pil toplayan belediye oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı tarafından 2009 yılı başında düzenlenen kampanyaya katılan Fatih Belediyesi, ilköğretim okullar google reklam ında pillerin çevreye zararları ile ilgili seminerler verdi. Seminerlerle birlikte okullara atık pil toplama kutuları da koyan Fatih Belediyesi, teori ile uygulamanın bir arada gitmesinin yararını, en çok miktarda pil toplayarak gördü. 5 ay boyunca sürdürülen kampanyada Fatih’teki ilköğretim okullarında toplam 2 bin 230 kg. atık pili geri dönüşüm sistemine dâhil etti. Bu miktarda pilin 1 milyar 784 milyon litre suyu ve 8 in 920 metrekare toprağı kirletebileceği belirtildi.

PİLLERİN ÇEVREYE ZARARLARI

Günümüzdeki en önemli çevre sorunu katı atıklar ve içinde kimyasal bulunduran pillerdir. Katı atıklar ve piller prosedüre uygun bertaraf edilmesi sağlanmaz ise; çok ciddi ekolojik problemlere yol açmaktadırlar. Ülkemizde evlerde, işyerlerinde, ulaşımda ve sanayide önemli miktarda pil sarfiyatı yapılmaktadır. Piller, motorlarda, elektronik cihazlarda, saatlerde, kameralarda, hesap makinelerinde, işitme aletlerinde, kablosuz telefonlarda, oyuncaklarda v.b. yerlerde geniş bir kullanım alanı bulmaktadır. Son yıllarda artan pil kullanımı insan sağlığı ve çevre için potansiyel tehlike oluşturmaktadır. Dolayısıyla kullanılmış pillerin tehlike oluşturmaması için ayrı toplanması, taşınması ve geri kazanılması gerekmektedir.

Fatih Belediye Başkanlığı 2.230 kg. atık pili geri dönüşüm sistemine dâhil etmiştir. Bu da; 1.784.000.000 lt. suyun ve 8.920 metrekare toprağın kirlenmekten kurtarıldığı anlamına gelmektedir.



Kategori : GÜNCEL