TSKdan son dalga açıklaması!

TSKdan son dalga açıklaması!
Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak dün yapılan Ergenekon baskınlarına dair bilgi verdi. Abone olGenelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak basın bilgilendirme toplantısında dün yapılan Ergenekon baskınlarına ilişkin bilgi verdi. Gürak "Dün Deniz Kuvvetleri Karargahı'nda arama yapılmadı. Sadece 1 astsubay ve 1 binbaşı gözaltına alındı" dedi.

Tuğgeneral Gürak, Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'ndaki haftalık basın bilgilendirme toplantısında, dünkü gözaltılarla ilgili hukuki süreç hakkında bir şey söylemeyeceğini ifade ederek, konuya ilişkin bazı yanlış haberlerin basına yansıdığını kaydetti.
Tuğgeneral Güra Silis kumu k, ''Şunu açıklayabilirim: Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Karargahı'nda bir arama yapılmamıştır. Dün muvazzaf personelden sadece bir binbaşı ve bir astsubay gözaltına alınmıştır'' dedi.TSK'nın bölücü terör örgütüne yönelik faaliyetleri kapsamında 22 Mayıstan bugüne kadar 51 iç güvenlik olayı meydana geldiğini ifade eden Tuğgeneral Gürak, bu olaylarda, toplam 15 el yapımı patlayıcı düzeneğinin güvenlik kuvvetleri tarafından etkisiz hale getirilerek olası zayiatların önlendiğini kaydetti.
Tuğgeneral Gürak, 7'si teslim, 6 ölü, 1 yakalama olmak üzere toplam 14 teröristin etkisiz hale getirildiğini belirtti. 29 Nisanda Diyarbakır'ın Lice ilçesinde teröristlerce tuzaklanan patlayıcının infilak etmesi sonucu zırhlı araç içinde bulunan 9 personelin şehit edildiği bölgede geniş çaplı operasyonlar başlatıldığını hatırlatan Gürak, 22 Mayısta patlayıcı olayının meydana geldiği noktanın 4 kilometre doğusunda, bir grup terörist ile karşılaşıldığını anlattı.
Güvenlik kuvvetlerinin etkili manevrası sonucu 2'si kadın olmak üzere 4 teröristin silahları ile birlikte kısa sürede etkisiz hale getirildiğini ifade eden Tuğgeneral Gürak, teröristlerle 4 Kaleşnikof piyade tüfeği, 15 şarjör, 224 fişek, 5 el bombası, tuzaklamaya hazır 4 patlayıcı düzeneği, bol miktarda örgütsel doküman ele geçirildiğini bildirdi.
''Bölücü terör örgütü amacına ulaşmak için, geçmişte olduğu gibi son günlerde de sivilleri hedef almaya, bölgeye yönelik her türlü yatırım ve alt yapı çalışmalarını engellemeye devam etmektedir'' diyen Tuğgeneral Gürak, bunun son örneği olarak 27 Mayısta Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde köy yollarını yapmaya çalışan özel bir firmaya ait 2 iş makinesinin bölücü terör örgütü mensupları tarafından yakıldığını ve 2 işçinin kaçırıldığını anlattı.
TSK tarafından 22 Mayıs-5 Haziran arasında toplam 17 arama kurtarma faaliyeti yapıldığını belirten Tuğgeneral Gürak, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığınca 173 kişinin denizden sağ olarak kurtarıldığını, 5 kişinin ölü olarak bulunduğunu bildirdi.



Kategori : GÜNCEL