İş ararken nelere dikkat etmeli?

  • Ana Sayfa
  • İş ararken nelere dikkat etmeli?
İş ararken nelere dikkat etmeli?
İşinizi kaybetmiş olabilirsiniz. Umutsuzluğa kapılmayın. Önerilere kulak verin ve yeniden işe kavuşma fırsatı yakalayınAbone ol

İşinizi kaybetmeyi, kendinizi yeniden keşfetmek için elinize geçen bir fırsat gibi görebilirsiniz. İşinizi kaybettiğinizde ilk bir ay şüphesiz korku, endişe ve tahammülsüzlük gibi duygularla boğuşacaksınız.

Kendinizi gözden geçirmenin önemi, tanıdığınız kişilerin i sağlık seo ş ilişkileri ve hatta her zaman denemek istediğiniz hobilerinize başlama konusunda ilgili uzmanların görüşlerini dinleyebilirsiniz.

Readers and Digest dergisinde yer alan haberde, "İlk 30 Gün: Kolayca Değişiklik Yapma Rehberiniz" isimli kitabın yazarı Ariane de Bonvoisin, bazı tavsiyeleri sizlerle paylaşıyor.

İş ararken size yol göstermek için pratik, faydalı bazı tavsiyeler:

[PAGE]


1. İş ilişkisi kurduğunuz tüm kişileri bir yere not edin ve dağınık olan tüm kartvizitlerinizi bir araya getirin. Hepsine e-posta gönderin. Asla bilemezsiniz. Bazı şeyler bir fikri harekete geçirebilir.

2. İnternette, iş bulma sitelerine adınızı, e-postanızı ve iletişim bilgilerinizi yazın.

3. Statü ve maaşınıza bakmadan işsizlik avantajlarını kontrol edin. İş için gerekli nitelikleri olmayan birçok insan işe kabul edilebiliyor.

4. Patronunuza ve meslektaşlarınıza kendileriyle çalışmaktan çok hoşlandığınızı belirten teşekkür notu gönderin. Bu şekilde başka boş pozisyonlar için akılda kalan ilk isim olabilirsiniz.

5. Ne için iş aradığınızı, niyetinizin ne olduğunu yazın, listenizi oluşturun. Bunu her gün okuyun. Niyet çok güçlü bir enerjidir. (Zaman online)



Kategori : GÜNCEL