Erdoğandan DTPye silah cevabı

Erdoğandan DTPye silah cevabı
DTP'liler çözüm için 'taraflar silah bıraksın çağrısı' yaptı. Erdoğan DTP'ye neden randevu vermediğini söyledi.Abone olDTP'nin taraflar silah bıraksın çağrısına cevap veren Başbakan Erdoğan, "Güvenlik güçleri silah bırakmaz" diye yanıt verdi.

Erdoğan istihdam ve teşvik paketini açıkladığı basın toplantısında DTP'ye neden randevu vermediğini anlattı. İşte Erdoğan'ın konuyla ilgili sözleri:
mekke gezi >
TERÖR EKONOMİK NEDENLERDEN DEĞİL

Terörün salt sebebi ekonomi değildir. Başka sıkıntılar da var. Sosyo kültürel nedenler de var. Olaya böyle bakarsak yanılırız. Türkiye'nin batısı neyse doğusu olmalı. Hala bazı köylerinizin gönüllleri rencide edici durumları var. Sen valiysen bir defa köylerine gidip suyunu yolunu elektriğini araştıracaksın. Ankara'da otursaydık bunu göremeyecektik. 'Orada terör var acaba fabrika kurarsam bana bir şey olur mu?' diye yatırımcı düşünüyor. Zaman içinde Yeşil karttan Genel Sağlık Sigortası'na döneceğiz. Kısmi çalışma sistemi Güneydoğu'da faydalı olacak.

PKK SİLAH BIRAKMALI

Parlamento içinde olan DTP lideri, adeta tarafları silah bırakmaya çağırıyor. Bakın burada taraflar olamaz. Burada taraf olur, silah bırakması gereken kimdir? Terör grupları veya terör grubu, bölücü terör örgütü silah bırakmak durumundadır. Güvenlik güçleri hiçbir zaman silahı bırakmaz. Güvenlik güçleri her zaman polisiyle, askeriyle silahlıdır. Çünkü onlar bu silahı niçin yanlarında taşırlar? Sadece bölücü terör örgütüyle alakalı değil. Herhangi bir yerde, herhangi bir ihbar alındığı zaman oraya müdahalede kullanmak için bunu yanlarında bulundururlar.



Kategori : POLİTİKA