Sarkozyden Ahmedinejada tepki

Sarkozyden Ahmedinejada tepki
Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy, İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad'ın Yahudi Soykırımı'nı bugün bir kez daha inkar eden sözlerini, İran Dışişleri Bakanı Manuçehr Mutteki'yi kabulünde kınadı. Abone ol

Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy, İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad'ın Yahudi Soykırımı'nı bugün bir kez daha inkar eden sözlerini, İran Dışişleri Bakanı Manuçehr Muttek oregon seo i'yi kabulünde kınadı.

Elysee Sarayı'ndan yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Sarkozy'nin bugün İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad'ın Yahudi Soykırımını inkara ilişkin sözlerini kınadığı belirtilerek, bu sözlerin hoş görülemez ve şoke edici, ayrıca İsrail Devleti'ne sözlü saldırıların da kabul edilemez olduğu kaydedildi.

Sarkozy'nin İran Dışişleri Bakanını kabulünde ayrıca ülkesinin İran'ın nükleer faaliyetleriyle ilgili derin endişesini ve Paris'in İran ile Altılar arasındaki müzakereler çerçevesinde bir çözüme katkıda bulunma isteğini dile getirdiği belirtildi.

İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad bugün Yahudi Soykırımı'nın "büyük bir aldatmaca" olduğunu söylemişti.

Elysee Sarayında yazılı açıklama, İran Dışişleri Bakanı Mutteki ile Fransız Cumhurbaşkanlığı ve Dışişleri Bakanlığı yetkilileri arasındaki görüşmeler sürerken basına dağıtıldı.

Sarkozy ve Mutteki arasındaki görüşmeye, uçak kazasındaki kurbanlar için Brezilya'da düzenlenecek törene katılmak için yola çıkmadan önce Fransa Dışişleri Bernard Kouchner de katıldı.




Kategori : DÜNYA