Türkler Ortadoğuya Şifa dağıtacak!

  • Ana Sayfa
  • Türkler Ortadoğuya Şifa dağıtacak!
Türkler Ortadoğuya Şifa dağıtacak!
Irak’ın Erbil ve Kerkük şehirleri ile Birleşik Arap Emirlikleri başkenti Abu Dabi'de Şifa Hastanesi kurulacak. Abone ol

Türk Tabipler Vakfı (TÜ-TAV) tarafından düzenlenen "Ben Nesli" konulu panelde konuşan Şifa Hastaneler Grubu Genel Koordinatörü Doç. Dr. Mehmet Ateş, Şifa Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin Bornova’ya hastanelerinin yanına kurulacağını ve üniversitenin kuruluş işlemlerinin 2010 yılı başında tamamlanacağını belirtti.

Dr. Ateş, ayrıca Irak’ın Erbil ve Kerkük şehi ersağ üyelik başvurus rleri ile Birleşik Arap Emirlikleri başkenti Abu Dabi'de birer hastane açacaklarını söyledi.

ORTADOĞU'YA 3 HASTANE

Türk Tabipler Vakfı (TÜ-TAV) tarafından düzenlenen "Ben Nesli" konulu panel İzmir Hilton Oteli Barbaros Paşa Salonu'nda gerçekleşti. Katılımcıların arasında psikiyatrist, pedegog ile ses sanatçısı Ahmet Özhan’nın da bulunduğu panele ev sahipliği yapan Özel Şifa Hastaneleri Genel Koordinatörü Doç. Dr. Mehmet Ateş, Şifa’nın 1984 yılında 100 metrekarelik bir mekanda kurulduğunu, bugünlerde ise üç farklı yerde 100 bin metrekarelik kapalı alanda hizmet verdiklerini söyledi.

2010 yılında Bornova'da 7 bin 200 metrekarelik bir alanda Şifa Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kuracaklarını belirten Dr. Ateş, çalışmaların devam ettiğini ve 2010 yılında üniversitelerine öğrenci alımını planladıklarını ifade etti. Yurt dışı yaptıkları yatırımları hakkında da bilgi veren Dr. Ateş, Irak’ın Erbil ve Kerkük şehirlerinde iki, Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti Abu Dabi'de ise bir hastane kurmayı amaçladıklarını söyledi.

Irak’taki hastanelerine Bengisu (hayat suyu) ismini verdiklerini belirten Dr. Ateş, Erbil’de 2 bin metrekarelik alana sahip, 30 yataklı hastanenin bir ay içerisinde hizmete gireceğini, Kerkük’teki hastanenin ise 2010 başında hizmet vermeye başlayacağını söyledi. Dr. Ateş, ayrıca yabancı ortakla yapacakları Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki hastanelerinin ise 2011’de hizmete başlayacağını ifade etti.



Kategori : GÜNCEL