Arınça kökten çözüm önerisi!

  • Ana Sayfa
  • Arınça kökten çözüm önerisi!
Arınça kökten çözüm önerisi!
Arınç Akman'ı istifaya davet etti ama Akman 'başbakan arkamda' dedi. Kılıçdaroğlu'nun önerisi yine kılıç gibi keskindi;Abone ol

Zübeyir Kındıra
İNTERNETHABER/ANKARA

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, dürüstlük sıfatını sürdürebilmesi için görevinden ayrılması gerektiğini savunarak, “Eğer bir bakan, kendine bağlı kurumun ba ingilizce seo şkanını istifaya davet ediyor, bu olmuyorsa, Sayın Arınç'ın o görevden ayrılması lazım” dedi.Kılıçdaroğlu, KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ı da istifaya çağırdı.

ARINÇ İSTİFASINI İSTEMİŞTİ Arınç, 21 Mayıs'ta TV'de katıldığı bir programda Deniz Feneri soruşturmasında adı geçen ve ifadesine başvurulan RTÜK Başkanı Akman’ın görevinden ayrılmasını istediğini şöyle anlatmıştı:

"Akman ile görüşmemizde Deniz Feneri davası gündeme geldi. Kendisine ’sizin seçimlerinizde katkısı olan bir insan olarak söylüyorum ki bu ithamlar sizi yıpratıyor, kurumunuzu yıpratıyor ve hükümeti yıpratıyor. Şimdi RTÜK’ten Sorumlu Başbakan Yardımcısı olarak beni de yıpratabilir. Çünkü böyle bir kanaat oluşmuştur. Halk nazarında RTÜK Başkanı ile ilgili olarak kurulan Deniz Feneri bağlantısı, kurumları da yıpratır hale geldi. Görevinizden ayrılmanızı istiyorum’ dedim. Sayın Akman da anlayış gösterdi ve ’Ben de aynı kanaatteyim. Görev sürem bittiğinde ben tekrar aday olmayacağım ve başkanlıktan ayrılacağım’ dedi. Bana söz verdi"

Parlamento Muhabirleri Derneğini ziyaret eden Kılıçdaroğlu, gazetecilerin, gündemdeki konulara ilişkin sorularını yanıtladı.

ARINÇ İSTİFA ETMELİ



Kategori : POLİTİKA