Erdoğandan ilginç sigara uyarısı

  • Ana Sayfa
  • Erdoğandan ilginç sigara uyarısı
Erdoğandan ilginç sigara uyarısı
Erdoğan, Dünya Sigarasız Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Erdoğan'ın tiryakilerden isteği ise sigarayı bırakmaları.Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sigarayı bırakma çağrısında bulunarak, "Bütün vatandaşlarıma sigarasız, sağlıklı ve mutlu bir hayat diliyorum." dedi.

Erdoğan, Dünya Sigarasız Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda, bütün dünyada en yaygın bağımlılık çeşitlerinden biri olan sigara alışkanl wisconsin seo ığının, insan sağlığını giderek artan bir boyutta tehdit ettiğini belirtti.
Erdoğan, bu ciddi tehdide karşı, bütün toplumlarda ortak bir bilinç oluşturulmasının artık acil bir zorunluluk haline geldiğine dikkat çekti.

Sigara kullanımının gelecek nesillerin de sağlığını çok yakından ilgilendiren önemli bir sorun olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Özellikle özendirici ve teşvik edici unsurları ortadan kaldırmak ve sigaranın zararları konusunda başta çocuklarımız olmak üzere bütün toplumumuzu aydınlatmak, sigaraya karşı güçlü bir ortak bilinç oluşturmak zorundayız. Hükümet olarak yaptığımız düzenlemelerle, tütün ürünlerinin zararlarından korunmak yolunda önemli adımlar attık ve bu konuda yasal düzenlemesi olan sayılı ülkeler arasına girdik." ifadesini kullandı.

Bütün anne ve babalarla öğretmenler, sivil toplum kuruluşları ve basın yayın organlarının konuya duyarlı olmalarının önem taşıdığına işaret eden Erdoğan, mesajında şunları kaydetti: "En değerli hazinemiz olan sağlığımızı ve çevremizdekileri korumak hepimizin görevidir.

Bu düşüncelerle Dünya Sigarasız Günü'nü kutluyor, sigara bağımlısı olanları da bu anlamlı günde sigara bırakmaya davet ediyor, bütün vatandaşlarıma sigara sigarasız, sağlıklı ve mutlu bir hayat diliyorum."



Kategori : SAĞLIK