Ömer Dinçerin önceliği ne olacak?

  • Ana Sayfa
  • Ömer Dinçerin önceliği ne olacak?
Ömer Dinçerin önceliği ne olacak?
Kabine revizyonunun dikkat çeken isimlerinden biri de Ömer Dinçer. Peki çiçeği burnundaki bakanın önceliği ne?Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kabinede yaptığı revizyonun ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı koltuğuna oturan Ömer Dinçer, çalışma önceliği olarak işsizlik ve sosyal güvenlik açıklarına odaklanacağını söyledi.

Bakan Ömer Dinçer, Fatih'te Belediye Başkanı Mustafa Demir ile birlikte partisinin Sohbet Odalari değerlendirme toplantısına katıldı. Belediyenin Topkapı Sosyal Tesislerinde Cihan Haber Ajansı'nın sorularını cevaplayan Dinçer, Başbakan Erdoğan'ın danışmanlığını yaptığı döneme atıfta bulunarak, 'Her şeyle uğraşmak yerine iki konuya odaklanmak istiyorum. Bunlar; İşsizlik ve sosyal güvenlik açıkları olacak." dedi.

Dinçer, "Özellikle kriz sürecinden geçerken bir taraftan muhtemeldir ki bütçe gelirleri azalacak, kamu harcamaları artacak. Ama bu noktada sosyal güvenlik açıkları ciddi bir sorun haline gelebilir. O yüzden bu konu üzerinde odaklanmak istiyorum. İkinci konu ise; işsizlik meselesi olacak. Bütün dünyada olduğu gibi bizim ülkemizde de işsizlik meselesi ağır bir şekilde kendini hissettiriyor. Bu iki konu benim ana meselem haline gelecek." diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın danışmanı olduğu dönemde hazırladığı ve kamu yönetiminde reform niteliğindeki taslak çalışmasıyla uzun süre gündemden düşmeyen Dinçer, benzer çalışmalar yapıp yapmayacağı yönündeki soruya, "En azından kendi bakanlığımın bulunduğu konularla ilgili ihtiyaç duyulan reformlar varsa onlar üzerinde çalışabiliriz." ifadesini kullandı.

"Çalışanlara yönelik müjdeli haberiniz olacak mı?" sorusuna cevap veren Dinçer, "Onu zaman içinde söylemek belki daha iyi olur." değerlendirmesinde bulundu.



Kategori : POLİTİKA