Erbakan coştu cihat diye bağırdı

  • Ana Sayfa
  • Erbakan coştu cihat diye bağırdı
Erbakan coştu cihat diye bağırdı
Erbakan İnönü Stadyumu'ndaki Fetih kutlamalarına katıldı. Mikrofonu aldığında coştukça coştu. 'Cihat' diye bağırdı. 'Vakit geldi' dedi. Abone ol

İstanbul'un Fethinin 556'ıncı Yıldönümü'nde İnönü Stadyumu'nda Necmettin Erbakan'ın da katıldığı kutlamalar yapıldı.

Stadyumu tamamen dolduran ve haremlik selamlık şeklinde oturan kalabalık, Necmettin Erbakan'ı Mücahit Erbakan sloganlarıyla karşıl hastane seo adı. Stadyuma Fatih Sultan Mehmet'in ve Erbakan'ın dev posterleri asılırken, Atatürk posterinin olmaması dikkat çekti. Erbakan'ı selamlamak için Stadyumun zemininde toplanan kalabalık arasında zaman zaman izdiham yaşandı.

AKP'YE TAKLİTÇİ DEDİ

Fetih kutlamaları için stadyumda toplanan kalabalığı gören Necmettin Erbekan "taklitçi görüşler bu stadyumları, bu milli meseleler için dolduramıyorlar " diyerek AKP'ye üstü kapalı bir göndermede bulundu. AKP aynı yerde 2 hafta önce Başbakan Erdoğan'ın da katıldığı " Gençlik Şöleni" düzenlemişti.

CİHAT CİHAT CİHAT! VAKİT GELDİ!

Konuşmasının bir yerinde " İslam dini Cihat dinidir, Cihat, Cihat, Cihat " diyen Erbakan uzun süre alkışlandı. Ayasofya'nın Sultan Fatih'in malı olduğunu söyleyen Erbakan," bu malını kanunla cami olarak vakfetmiştir. Bugün Ayasofya'nın cami olarak kullanılmaması kanuna aykırıdır" şeklinde konuştu. Necip Fazıl'dan alıntı yapan Erbakan, "ne zaman ki bu stadyumlar futbol için değil, hakkı haklı kılmak için mücahitler tarafından doldurulur, işte o zaman kurtuluş vakti gelmiştir " dedi.

Konuşmasını her zaman yaptığı gibi toplu yeminle bitiren Erbakan, fetih kutlamalarının tamamını izledi.



Kategori : POLİTİKA