Kartalın şampiyonluk hikayesi

Kartalın şampiyonluk hikayesi
Turkcell Süper Lig'de 2008-2009 sezonunu 71 puanla lider olarak bitiren Beşiktaş, 6 yıllık hasrete son verdi. Şampiyonluğun hikayesi..Abone ol

2008-2009 sezonu öncesinde Ertuğrul Sağlam yönetiminde çalışmalara başlayan Beşiktaş, Udinese’den Tomas Sivok ve Tomas Zapotocny ile anlaşmaya vardı.

Solbek bölgesine ise Anthony Seric alınmış fakat bu transfer ilk günden beri tartışılır olmuştu. Panathinaikos’tan alınan oyuncu için Yunan taraftarlar “İyiliğiniz için Seric’i havaalanından içeri sokmayın” mesajı veriyordu. Yerli transfer olarak orta sahaya alınan Uğur İnceman camiaya umut verirken Ekrem Dağ ise kapalı kutuydu.

Takımdan ayrılan isimlere bakarsak Beşiktaş’ta bekleneni veremeyen oyuncular düzenin kurbanı oluyordu: Mehmet Yozgatlı, Fahri Tatan, Ricardinho, Higuain, Schildenfeld bu gruba dahil edilebilir. Taraftarın hipnoz sevgilisi Baki Mercimek Ankaraspor ile anlaşmış, Beşiktaş defansının geleceği İbrahim Kaş ile sözleşme uzatılmamış, Kaş da İspanya yollarına düşmüştü.

Kadro kuruldu, çalışmalar başladı. Avusturya’daki kamp sırasında yaşanan bir olay takımdaki dengeleri bozdu. Üzülmez-Toraman kavgası sonrasında iki oyuncu kadro dışı bırakırken, Sinan Engin her ikisiyle de yolların ayrılacağına işaret ediyordu. Oyuncular bir ay sonra özür dileyerek af istemişler, kulüp de özürlerini kabul etmişti. Verilen bu karar çok uzun süre tartışılmış, kararın kulübe zarar verdiği yaygın bir kanaât olarak dile getirilmişti.

Sağlam dönemi erken sona erdi

Sezona Siroki Brijeg ile deplasmanda oynadığı UEFA Kupası mücadelesiyle başlayan Beşiktaş, rakibini iki maçta da mağlup ederek bir üst tura yükseldi. 18 Eylül’de Metalist Kharkiv ile oynanacak maç öncesinde ligde Antalyaspor ve Konyaspor’u mağlup eden Beşiktaş, Trabzon deplasmanından bir puanla dönmüştü. Metalist karşılaşmasında alınan 1-0 galibiyete rağmen Ukrayna ekibinin çok iyi bir takım olduğunu görmek ve deplasmanda Beşiktaş’ın zorlanacağını tahmin etmek zor olmamıştı.

Rövanş karşılaşması öncesinde Gaziantepspor karşısında 3-0’lık galibiyet alınırken, ardından İstanbul Büyükşehir Belediyespor beraberliği ve tartışılan hakem kararları kulüpteki havayı gerdi. Ukrayna deplasmanına işte bu havada gidiliyor ve siyah beyazlılar oradan 4-1’lik yenilgiyle evine dönerek, Avrupa’ya erken veda ediyordu. Bu yenilgi Ertuğrul Sağlam’ın Beşiktaş macerasının da sonunu hazırlamıştı. Sağlam, Hacettepe maçı sonrasında istifa ederken yaptığı konuşma, kendisini seven sevmeyen tüm Beşiktaşlıları duygulandırmıştı.

SAĞLAM GÖNDERİLDİ VE DENİZLİ GELDİ.. BİR SONRAKİ SAYFAYI ÇEVİRİN...

[PAGE]

"Mustafa Denizli şampiyon yap bizi"

Ertuğrul Sağlam’dan boşalan göreve Galatasaray ve Fenerbahçe’de şampiyonluk yaşamış tecrübeli antrenör Mustafa Denizli getirildi. Yaptığı ilk açıklamalarda kadrosunu öven Denizli, ilk karşılaşmasında Gençlerbirliği’ni Ankara’da 3-1 mağlup etmeyi başardı. Sivasspor ile 1-1 berabere kalan Beşiktaş, Kayseri’de de son dakikalarda yenen golle üzüldü. Beşiktaş Kocaelispor’u İnönü’de farklı geçerken zorlu Bursa deplasmanında iyi oyuna rağmen galibiyet golünü bulamadı. Eskişehirspor’u 2-0 mağlup eden Siyah Beyazlılar bir hafta sonra Fenerbahçe’ye konuk oldu. Cisse’nin 41. dakikada kırmızı kart görmesi skor olarak oyunu geride götüren ama mücadelesiyle ön planda olan Beşiktaş’ın planlarını bozdu ve Kadıköy’den hüsranla dönüldü.




Kategori : SPOR