Beşiktaşın kasası dolacak

Beşiktaşın kasası dolacak
Beşiktaş, Türkiye Futbol Federasyonu ve UEFA'dan yüklü miktarda gelir elde edecek.Abone ol

Turkcell Süper Lig'de şampiyon olup, Devler Ligi'ne de direkt katılma hakkını kazanan Beşiktaş, aynı zamanda kasasını da doldurdu.

Avrupa Şampiyonlar Ligi'ne direkt katıldığı için 3 milyon avro ebay ads alacak olan siyah-beyazlılar, maç başı 400 bin avrodan grupta 6 maç oynayacağı için 2.4 milyon avro daha kazanıp, toplam 5.4 milyon avro garanti parayı kasasına koyacak. Beşiktaş, ''Devler Ligi''nde de galip geldikleri her maç için 600 bin avro, berabere kaldıkları maç için de 300 bin avro daha gelir elde edecek.

''Kara Kartallar'' ayrıca, Türk takımları için ayrılan 10 milyon avro havuz payının, ikinci bir Türk takımının da bu lige katılması durumunda yarısını, katılamaması durumunda ise tamamını kasasına koyacak.

Beşiktaş, bunun yanı sıra, Turkcell Süper Lig'e katılım bedeli, lig şampiyonluğu primi ve puan karşılığı performans ödülü olarak Futbol Federasyonu'ndan yaklaşık 20 milyon TL gelire hak kazandı.

Siyah-beyazlılar, Fortis Türkiye Kupası'nı da bu sezon müzesine götürürken, kupadan toplam 2 milyon 586 bin dolar gelir elde etmişti.



Kategori : SPOR