Erdoğan kime mesaj verdi?

Erdoğan kime mesaj verdi?
Erdoğan, kimlik siyasetini öncelikli sorun haline getirmenin vatana ihanet olduğunu söyledi ve partilere sağduyu çağrısı yaptı.Abone ol

Başbakan Reecep Tayyip Erdoğan, Bingöl Şehir Stadı'nda partisinin il kongresinde bir konuşma yaptı.

Başbakan Erdoğan, Kürt sorununun çözümü için çaba gösterildiği bir dönemde provakasyonlar yapıldığına dikkat çekerek, “Kanı durdurmak, bölgeyi huzur ve istikrara kavuşturmak konusunda son derece kararlıyız. Ama şimdi de provokasyonlarla bu işi engellemenin gayreti içindeler. Mayınlarla, kalleşçe saldırılarla bu ülkenin güvenlik güçlerini hedef alarak süreci baltalamak istiyorlar. Buna da izin vermeyeceğiz, inanıyorum ki en başta bu bölgede yaşayan kardeşlerim, bu provokasyonlara alet olmayacak.”

Bingöl'ün Perşembe günü şehidini uğurladığını hatırlatarak, başsağlığı dileyen Erdoğan, "Biz artık bu acıları yaşamak istemiyoruz. Yurt içinde de Kürt kökenli vatandaşlarımızın tümünü terörizmle bağdaştıran zihniyeti, psikolojik duvarı yıkmanın mücadelesini veriyoruz. Kürt kökenli vatandaşlarımız anıldığı anda terörün anılmasını istemiyoruz" dedi.

Muhalefete de eleştiriler yapan Erdoğan, “Yalnız dikkat edin, muhalefet sadece terör örgütünden ge vermont seo lmiyor. Ankara'dan başını uzatamayan siyasetçiler, çözümü engellemek, çözümü kör düğüme çevirmek için tarihi rolleri yeniden üstenmiş durumdalar. Benim iki sene, üç sene, dört sene önce söylediklerimi bugün söylemeye başlayan siyasetçiler var. Yeni mi uyandınız?” diye konuştu.

MAYINLI ARAZİLER

Mayınlı araziler konusunda partisinin Meclis Grup Toplantısı'nda değerlendirme yapacağını söyleyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Biz yaptığımız işi inanarak, bilerek yapıyoruz. Bütün değerlendirmeleri A'dan Z'ye yaptık. Sadece olay, Suriye sınırı değil. Suriye tarafında mayınlı bölgeler yok. Bakın Suriye dün, 20-25 yıldır orada mahkum bulunan 4 vatandaşımızı, Cumhurbaşkanımızın ve şahsımın ricaları sonucunda serbest bıraktı. Dün onlar da ailelerine kavuştular. Bu iyi niyetler, karşılıklı dayanışmalar bu neticeleri doğurmaya başladı. Kinden, nefretten bir şey olmuyor. Bunu uluslararası düzeyde başarıyoruz da kendi ülkemizin içerisindeki siyasilerle başaramamanın sıkıntısını yaşıyoruz. Aynı parlamentonun çatısı altında, bunu başaramamanın sıkıntısını çekiyoruz. Sürekli engellemek, kanunları çıkarmamak için ellerinden geleni yapıyorlar.''

''Gün birlik ve beraberlik günüdür'' diyen Erdoğan, "Etnik kökenler üzerinden siyaset yapmadık, yapmıyoruz. Kimlik siyasetini siyasetimizin ana gövdesi yapmadık, yapmıyoruz. Yapanlar gibi de düşünmüyoruz. Çünkü bunu ayrımcılık olarak görüyoruz. Bu ülkenin bin yıllar boyunca oluşmuş kardeşliğine kasteden hiçbir yaklaşım, hiçbir girişim bizim siyasetimizde kendisine yer bulamadı” dedi.

"GENCECİK FİDANLAR TOPRAĞA DÜŞMESİN"

Erdoğan, şöyle devam etti: ''Kimi zaman yalanla geldiler üzerimize, iftirayla geldiler. Kimi zaman hukuk dışılıkla geldiler, hukuku çiğneyerek, hukuku kendilerine göre evirerek çevirerek geldiler; çeteyle geldiler, mavzerle geldiler, terörle teröristlerle geldiler. Hiçbirinin karşısında eğilmedik, bükülmedik; eğilmeyeceğiz, bükülmeyeceğiz. Terör bitsin istiyoruz, akan kan dursun istiyoruz. Gencecik fidanlar artık toprağa düşmesin istiyoruz. Ocaklar sönmesin analar yavruları için ağıt yakmasın istiyoruz. Doğu ve Güneydoğu'daki illerimiz kalkınsın, buradaki illerimizin, insanlarımızın batıdakilerden fırsat ve imkanlar noktasında hiçbir farkı kalmasın istiyoruz. Çünkü biliyoruz ki insan masumiyetine kastederek netice almak beyhude bir uğraştır. Lanetli bir yöntemdir. Bugünün dünyasında yeri yoktur, olamaz. Terörle şiddetle, öldürmekle hiçbir davaya hizmet edilemez. Hiçbir meşru hedefe ulaşılamaz. Hiçbir hak, en temel hak olan yaşama hakkını ortadan kaldırma gibi bir yöntemle elde edilemez.

"KİMLİK SİYASETİ İHANETTİR"

Ülkemizde kimlik siyasetini öncelikli mesele haline getirmek bu ülkeye ihanettir diye düşünüyorum. Biz ülkemizde Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Zazasıyla, Çerkeziyle, Abhazasıyla tüm vatan evlatlarını 'yaradılanı yaradandan ötürü severiz' anlayışıyla seviyoruz. Hiçbir vatandaşıma farklı mesafede bulunamam, bunu da ihanet kabul ederim. Hepsine aynı mesafedeyim. AK Parti iktidarı hepsine eşit mesafededir.''

"ÇÖZÜMÜN PARÇASI OLUN"

Onun için Türkiye'nin doğusundan batısına kalkınma hareketini başlatırken bunu hedef aldıklarını anlatan Erdoğan, ''Hiçbir zaman çözümsüzlüğü çözüm olarak görmedik, hiçbir zaman sorunlara gözümüzü yummadık. Çözüm süreçlerini baltalamak isteyenlere karşı herkese düşen sağduyuyu, fazileti, iyi niyeti ortaya koymaktır. Bütün siyasi partilerden biz bunu bekliyoruz. Diyoruz ki (herkes sorunun değil, çözümün bir parçası haline gelmek, çözüm süreçlerine katkıda bulunmak, sorumluluk duygusuyla hareket etmek durumundadır)'' dedi.



Kategori : POLİTİKA