49 yaşında üniversite birincisi

  • Ana Sayfa
  • 49 yaşında üniversite birincisi
49 yaşında üniversite birincisi
Öğrenmenin yaşı yoktu diye boşa demiyorlar... 49 yaşında üniversiteye gitti. Ve bir çok gence taş çıkararak birinci oldu.Abone ol

Antakya'da kaynakçı ustası 49 yaşındaki Mehmet Yusuf Çelik, eğitim gördüğü Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nü, 45 yaşındaki Nimet Kadayıfçı ise Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nü birincilikle bitirdi.

MKÜ'de dün akşam düzenlenen mezuniyet töreninde kep giyen ve birincilik kürsüne çıkan ev kad almanca seo ını Nimet Kadayıfçı ile Mehmet Yusuf Çelik, büyük takdir topladı. Diplomalarını Rektör Prof.Dr. Şerefettin Canda'dan alan Kadayıfçı ile Çelik, başarılarını aileleriyle birlikte kutladı. Zamanında ekonomik imkansızlık nedeniyle eğitimine devam edemediğini belirten 2 kız babası Çelik, “Üniversiteyi bitirmek en büyük hedefimdi. Ancak ailem beni okutamadı ve kaynakçı olarak hayata atıldım. Yıllar sonra üniversitede okuma isteğini gerçekleştirmek istedim. Çok çalışarak üniversite sınavlarına hazırlandım. Eşimin desteğiyle en çok istediğim Tarih Bölümü'nü kazandım. Okumanın yaşı yok. 49 yaşındayım ama kendimi 24 yaşında gibi hissediyorum. Bölümü birincilikle bitirmem ayrı gurur kaynağı oldu” dedi. Çelik, bundan sonraki hedefinin yüksek lisans yapmak olduğunu, üniversitede öğretim görevlisi olarak yaşamına devam etmek istediğini de kaydetti.

Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nü birincilikle bitiren Nimet Kadayıfçı ise, 4 çocuk 2 torun sahibi olduğunu söyledi. Okumanın yaşı olmadığını, azimle her şeyin başarılabileceğini belirten Kadayıfçı, “İnsanların imkanı olduğu sürece mutlaka okuması gerek. Çocuklarımı büyütüp yetiştirdim. Resim yapmayı çok seviyorum bu nedenle Güzel Sanatlar Fakültesi'ne kayıt yaptırarak okudum ve başarılı oldum” diye konuştu, Necdet Kadayıfçı, eşinin üniversiteyi birincilikle bitirmesinin kendisine gurur verdiğini ve bunun çocuklarına örnek olduğunu söyleyerek eşini kutladı.



Kategori : GÜNCEL