Yahudiler kara listede ilk 3te

Yahudiler kara listede ilk 3te
İster laik ol ister dindar, ister profesör ol ister eğitimsiz. Ortak nokta ABD düşmanlığı. Bir de yükselen anti setimizm.Abone ol

Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Yılmaz Esmer'in yaptığı "Radikalizm ve Aşırıcılık" araştırması İngiltere'yi şaşırttı.

İngiltere ile yapılan anlaşma doğrultusunda gerçekleştirilen araştırmada, Türklerin Avrupa Birliği'ne büyük kuşku ile baktığı, ABD ve AB'nin Hristiyanlığı yaymayı, Türkiye'ye bölmeyi ve İslam dünyasını bölmeyi hedeflediği görüşünün ağırlık kazandığı görüldü.

Aynı araştırmaya göre Türkiye'de dindarlıkta son yıllarda bir artış söz konusu değil. Ayrıca halkın büyük kısmı aşırı İslam'ı benimsemediği belirtildi.

İngiltere Dışişleri Bak sağlık seo anı David Miliband'ın Bahçeşehir Üniversitesi'ni ziyaretinde yapılan anlaşma kapsamında bir araştırma gerçekleştirildi. Prof. Dr. Yılmaz Esmer tarafından gerçekleştirilen "Radikalizm ve Aşırıcılık" araştırması örneklem yöntemiyle yüz yüze yapılan görüşmelerle yapıldı.

Aralarında Şanlıurfa, Trabzon, İstanbul, İzmir, Konya, Malatya, Balıkesir'in de bulunduğu 34 ilde bin 715 kişi üzerinde gerçekleştirilen araştırma bu ayın başında tamamlandı.

DİNDARLIK ARTMADI

Araştırmayı yapan Prof. Dr. Esmer ise, soruları cevapladı. Esmer, araştırmaya göre Türkiye'de dindarlığın artmadığını söyledi. AK Parti iktidarı döneminde dindarlığın arttığı görüşüne katılmayan Esmer, "Biraz daha belirginleşmiş olabilir ama benim tespitlerime göre dindarlık artmadı." dedi. Türkiye'de son 20 yılda bazı değişiklikler olsa da temel değerlerde büyük değişiklik yaşanmadığını belirten Esmer, "Dindar olanlar birden dinsizleşmedi ya da dinsizler bir anda dindarlaşmadı. Pek çok şey aynı gidiyor." şeklinde konuştu.

MAHALLE BASKISI

Mahalle baskısının artıp artmadığı konusunda ise daha önce yaptığı bir araştırma olmadığı için bir karşılaştırma yapamayacağını söyleyen Esmer, "Yakın çevreden baskı geliyor mu? konu komşu, bakkaldan falan dindar olduğu ya da laik olduğu için, mezhebinden dolayı baskı görüp görmediği konusunda çok büyük bir rakam çıkmadı. Yüzde 5, yüzde 3 gibi rakamlar çıktı. Bu rakamlar önemli gibi görünmüyor ama 50 milyon insanın yüzde 5'i 2,5 milyon yapar. Bu da çok önemli bir sayıdır." ifadelerini kullandı. Halkın aşırı İslam'ı benimsediğini düşünen Esmer, bunun toplum için bir tehdit olarak görüldüğünü dile getirdi.

KİMLERE KOMŞU OLMAK İSTEMEZSİNİZ?



BASKI GÖRDÜĞÜNÜ DÜŞÜNEN LAİKLER

Türkiye'de kendisini herhangi bir sebeple ayrımcılığa uğradığını düşünenlerin oranı yüzde 18. Konuştuğu anadil nedeniyle devletten ayrımcılık gördüğünü söyleyenlerin oranı yüzde 8. Yüzde 9'u ise farklı etnik gruba mensup olduğu için devletten ayrımcılık gördüğünü belirtti. Laik görüye sahip oldukları için devletten ve toplumdan ayrımcılık gördüğünü düşününler ise sadece yüzde 6'lık bir kesim.

GÜVENDE ASKER İLK SIRADA



Kategori : GÜNCEL