İşkence fotoğrafları Irakı böldü

  • Ana Sayfa
  • İşkence fotoğrafları Irakı böldü
İşkence fotoğrafları Irakı böldü
Obama'nın yayınlamasını yasakladığı fotoğraflar Irak'ı ikiye böldü. Peki Irak, ABD askerlerinin bu çirkinliği için ne dedi?Abone ol

Saddam Hüseyin döneminde Dışişleri Bakanlığında üst düzey görevli olan Firas El Samarai, Amerikan askerlerinin elinde gördüğü işkenceleri ve vücudundaki izleri anlatarak, bu fotoğrafların yayımlanması gerektiğini savunuyor.

Çırılçıplak soyulduğunu, montana seo kışın soğuk suya maruz bırakıldığını, defalarca dövüldüğünü, elektrik verildiğini belirten ve serbest bırakıldıktan sonra İsveç'e kaçan El Samarai, "Iraklıların zaman zaman unutmayı istemekle hatırlamayı istemek arasında sıkıştığını" ifade ediyor.

Yaşadıklarını tanımlamanın güçlüğüne dikkati çeken El Samarai, Iraklıların ruh halini şöyle açıklıyor: "Unutmak istiyorlar, böylece hayatlarına devam edebilecekler. Ama aynı zamanda böyle bir skandal olduğu için de unutmamak istiyorlar."

El Samarai, bununla birlikte dünya kamuoyunu manipüle etmek için bu işkence resimlerini gizlemenin Irak halkına ve genelde insanlığa yönelik bir başka suç olduğuna inandığını söylüyor.

Felluce'de Amerikan askerlerinin kendisine yaptığı işkenceleri anlatan 23 yaşındaki bir başka Iraklı, işkence gördüğü sırada fotoğraflarının çekildiğini duyduğunu kaydediyor. Üzerine soğuk su tutulduğunu, dövüldüğünü, maruz kaldıkları nedeniyle midesinden iki kez ameliyat olduğunu anlatan Iraklı, "Orta Doğu'da ve Batı'da, neler olduğunu görebilmeleri için bu resimlerin yayımlanmasının daha iyi olduğunu düşünüyorum" diyor.

AYRINTILAR HABERİN
DEVAMINDA...

[PAGE]

Kategori : DÜNYA