MHP Bahçeliye başkaldırdı!

MHP Bahçeliye başkaldırdı!
MHP'de delegeler Bahçeli'ye başkaldırdı. Delegeler olağanüstü kurultay istiyorlar. Hem de seçim istiyorlar... Abone ol

Eski bakanlardan Koray Aydın, 255 delegenin olağanüstü kongre talebini içeren başvuruyu bugün MHP Genel Merkezine ileteceklerini belirterek, ''Olağanüstü kurultayının toplantıya çağrılması için gerekli bütün şartların yerine getirilmiştir. Şimdi sorumluluk genel başkanımızda ve genel merkezimizdedir'' dedi.

Aydın, Gazeteciler Cemiyet amazon ads inde düzenlediği basın toplantısında, MHP'nin iç sorunlarını, yasal ve meşru zeminlerde, yani kurultaylarda çözeceğini ifade etti.
Koray Aydın, MHP tüzüğünün 43. maddesindeki ''genel başkanın üst üste seçilmesini 5 kere ile sınırlandıran'' maddenin aynen korunması, tüzüğün 56. maddesinde yer alan ''olağanüstü toplantılarda seçim yapılamaz'' ibaresinin de acilen kaldırılması gerektiği savundu.

Bu maddenin, ''MHP'nin demokratikleşmesinin önündeki en büyük engel'' olduğunu ifade eden Aydın, siyasi partilerin hayatında adeta demokratik bir sigorta işlevi gören olağanüstü kurultaylara anlamını kaybettirdiğini söyledi.

225 DELEGE OLAĞANÜSTÜ KONGRE İSTEDİ

''Bana göre milliyetçilik ve demokrasi birbirinin ikiz kardeşidir'' diyen Aydın, şunları kaydetti:

''Büyük kurultay delegeleri, güçlü şahsiyetleri ve hür iradelerinin gereğini yaparak, MHP'yi olağanüstü kurultaya çağırmışlardır. Gerekli olan delege sayısının üzerinde bir rakama ulaşılmıştır. İlk etapta toplanan 255 delege talebi, bugün genel merkeze tebliğ edilecektir. Siyasi Partiler Kanunu, MHP Tüzüğü ve diğer mevzuat hükümlerine göre olağanüstü kurultayın toplantıya çağrılması için gerekli bütün şartlar yerine getirilmiştir. Şimdi sorumluluk artık Genel Başkanımızda ve MHP Genel Merkezindedir. Bu haklı, meşru ve yerinde talebin, ertelenecek, ötelenecek ve savsaklanacak bir tarafı yoktur.



Kategori : POLİTİKA