ANAP-DP çatısına ramak kaldı

ANAP-DP çatısına ramak kaldı
Daha önce yarım kalmıştı. Birleşmeyi sağlamak için Cindoruk ve Yılmaz defalarca görüştü. Sonuç: "herşey yolunda.."Abone ol



ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER

ANKARA- Anavatan Partisi ve Demokrat Parti'nin birleşmesi ve merkez sağda yeni ve güçlü bir alternatif oluşturulması için yapılan çalışmalar son aşamasına girdi.

ANAP eski lideri ve eski Başbakan Mesut Yılmaz, DP virginia seo 'nin "seçilirsem merkezi birleştireceğim" sloganı ile yeni genel başkanı olan Hüsamettin Cindoruk, iki partiyi birleştirmek ve iki parti dışında kalan merkezin diğer simaları ve partilerini de bu yapı içine katabilmek için yoğun bir çalışma için girdiler.

CİNDORUK İLE GÖRÜŞTÜ

Yılmaz son hafta içinde 2 kez Cindoruk ile bir araya gelerek detaylar ve birleşmenin prensipleri konusunda görüştü. ANAP Genel Başkanı Salih Uzun ile de görüşen Yılmaz ve Cindoruk, bu konuda önemli kararlar aldıkları öğrenildi. Birleşme çalışmalarının sorunsuz ilerlediği ve pürüz kalmadığı öğrenildi.

Önümüzdeki günler de birleşme formülünün hayata geçirileceği ve iki partinin birleşmesinin tamamlanacağı ancak bunun ardından Meclis içinde ve dışında bu yeni oluşumun akibetini bekleyen isimlerle temasa geçileceği de belirlendi. ANAP-DP dışında bazı partilerin de bu yeni oluşuma katılabileceği de ileri sürülürken, diğer partilerle birleşme temaslarının da DP-ANAP birleşmesi sonrasında gerçekleşeceği belirlendi. Genel seçimler öncesinde merkezde AKP'ye alternatif olacak bu oluşumun tamamlanacağı, bu nedenle bu yaz aylarında önemli gelişmelerin olacağı da öne sürüldü.



Kategori : POLİTİKA