Antalyaspora Chelsea modeli

Antalyaspora Chelsea modeli
Antalya’daki Mardan Palace Oteli’nin sahibi Azeri asıllı Rus işadamı Telman İsmailov, Antalyaspor A.Ş ile ilgileniyor. Abone ol

Antalya’daki Mardan Palace Oteli’nin sahibi Azeri asıllı Rus işadamı Telman İsmailov, Antalyaspor A.Ş ile ilgileniyor.

Satın almanın ne zaman gerçekleşeceği, anonim şirketin ne kadarının bu satın alma sürecine dahil olacağı henüz belli değil.

Taraf Gazetesi'nin haberine göre; İsmailov’un üç oğlundan biri olan Sarkan İsm ailov ise halen Antalyaspor’un as başkanlık görevini yürütüyor.

İsmailov ailesi önceki yıl Antalyaspor’a 1.5 milyon dolar vererek sponsor olmuştu.

İsmailov, bu yıl da Antalyaspor’a daha yüksek bedelle sponsor olduğunu sezon başında belirtmişti.

Kırmızı-beyazlıların formasında yeni açılan Mardan Oteli’nin reklamı yer alıyor.

Bu otele Antalyaspor bayrağı dikerek kulübe olan sevgisini belli eden işadamının kırmızı-beyazlı kulübe ne zaman sahip olacağı ise henüz belli değil.

Chelsea modeli

Bu birliktelik ilk olarak, İsmailov gibi dünyanın en zengin Azeri işadamlarından olan Mübariz Mansimov’a ait Palhaber adlı internet sitesinde yer alan, “Çılgın Azeri Antalyaspor’u alıyor” başlığıyla duyurulmuştu.

İsmailov’a yakın kaynaklar, İsmailov’un Chelsea’nin sahibi Rus oligark Roman Abramovich gibi bomba transferlerle Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş’a kafa tutacak bir takım yaratmak istediğini söylüyor.

Rusya’nın 57’nci zengin işadamı olan İsmailov’un sadece Moskova’da kira aldığı iki milyon metrekare mülkü bulunuyor.

1989’da çocukları Alik, Sarman ve kendi ismi Telman’ın isimlerinin başharflerinden esinlenerek kurduğu AST Şirketler Grubu’nun 2008 cirosunun yedi milyar dolar civarında olduğu tahmin ediliyor.

Lukoil’in de ortağı olan İsmailov, daha büyük bir yatırımı olursa onu da Türkiye’de yapacağını söylüyor.



Kategori : SPOR