Filistin için ahlaksız teklif

Filistin için ahlaksız teklif
İsrail Meclisi'nin bir milletvekili öyle bir öneri sundu ki bundan daha büyük bir ahlaksızlık olamaz. Öneriden Peres bile dehşete düştü. Abone ol

İsrailli bir milletvekili “Filistinlilere Ürdün vatandaşlığı verilsin” önerisini Meclis'e sundu. Bu öneriden dehşete düşen Ürdün Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Amman Büyükelçisine protesto notası oregon seo verdi.

İsrail parlamentosu (Knesset), aşırı sağ partilerinden Ulusal Birlik Partisinin bir milletvekilinin, "Ürdün zaten Filistin devleti. Filistinliler Ürdün vatandaşı olsun" önerisini tartışıyor.

FİLİSTİNLİLERİN DEVLETİ ÜRDÜN OLSUN

Milletvekili Aryeh Eldad'ın sunduğu öneri, Ürdün Nehrinin iki yakasındaki iki devlete işaret ederek, İsrail'in İsrailliler için, Ürdün'ün de Filistinliler için devlet olması esasını öngörüyor.

İşçi Partili bakanlar Ehud Barak, Binyamin Ben Eliezer ve İzak Herzog'un da aralarında bulunduğu 53 milletvekilinin desteklediği öneri, Knesset'in Dışişleri ve Savunma Komisyonunda da ele alınacak.

İşçi Partili milletvekillerinden, eski Savunma Bakanı Amir Peretz, İşçi Partili milletvekillerinin de desteğiyle önerinin komisyona kadar taşınmasının skandal olduğunu belirterek, bunun İsrail'in ulusal çıkarlarına zarar verdiğini kaydetti. Herzog ise verdiği desteğin "sadece teknik anlamda" olduğunu öne sürerek, önerinin muhtemelen komisyonda sona ereceğini savundu.



Kategori : DÜNYA