Olası Avrupa rakiplerimiz

Olası Avrupa rakiplerimiz
Avrupa'da liglerin sonu yaklaştıkça Şampiyonlar Ligi ve UEFA Kupası'nda ülkemizi temsil edecek takımlarımızından muhtemel rakipleri belli olmaya başladı...Abone ol

Şampiyonlar Ligi için iki ön eleme oynayacak takımımızın işi zor. Arsenal, Lyon, Shakhtar ve Milan olası rakipler. Avrupa Ligi yarışındaki temsilcilerimizin durumu ise nispeten daha kolay...

Sabah Gazetesi'nin haberine göre; Avrupa'da liglerde sona yaklaşıldıkça Avrupa Kupaları'na katılacaklar da netleşiyor.

Turkcell Süper Lig'i şampiyon bitirecek takım gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan girecek. Lig ikincimiz ise iki ön eleme turu oynayacak.

Devler Ligi'nin yeni statüsünde ön eleme maçları, lig şampiyonları ve lig şampiyonu olmayanlar olarak iki ayrı bölümde düzenlenecek.

UEFA, böylece küçük liglerin şampiyonlarını büyük liglerin şampiyon olmamış takımlarına elemede yem etmemeyi hedefledi. Elemelerde takımlar puanlarına göre seribaşı oluyor.

EN İYİSİ BEŞİKTAŞ
Beşiktaş'ın puanı 32.445; Trabzon'un 10 ersağ 2023 .445; Sivas'ın ise 6.445. Beşiktaş ikinci olursa, üçüncü ön elemede seribaşı olabilir. Ama diğer ikisinin şansı yok.

Bu turda eşleşecek şampiyon olmayanlar şöyle: Rusya üçüncüsü; Romanya, Portekiz, Hollanda, İskoçya, Türkiye, Ukrayna, Belçika, Yunanistan ve Çek Cumhuriyeti ikincileri. Bunlar içinde kesinleşenler, Shakhtar Donetsk (Ukr), Sporting Lizbon (Por), Celtic (İsk), Anderlecht (Bel), Twente (Hollanda) ve Dinamo Moskova (Rus). Diğerleri Yunanistan'dan Panathinaikos veya AEK, Çek Cumhuriyeti'nden Sparta Prag veya Slovan Liberec, Romanya'dan Unirea Urziceni, Dinamo Bükreş veya Timisoara olacak.

ŞAMPİYONLAR LİGİ ÜÇÜNCÜ ÖN ELEME SERİBAŞLARI
Shakhtar (74.370) Sp.Lizbon (68.292) Celtic (40.575) SERİBAŞI DEĞİL Twente (17.825) Dinamo Moskova (9.525) DİĞERLERİ: Beşiktaş (32.445), Trabzon (10.445), Sivas (6.445) Anderlecht (32.065) Panathinaikos (56.632), AEK (25.632) Sparta Prag (26.150), Sl.Liberec (12.150) Dinamo Bükreş (25.781) Urziceni (8.781), Timisoara (7.781) Şampiyonlar Ligi üçüncü ön elemesinden çıkan beş tane liginin şampiyon olmayan takımı, dördüncü ön elemede İngiltere, İspanya ve İtalya dördüncüsü ile Fransa ve Almanya'nın üçüncüleri bekliyor.

Bunlar arasında kesinleşenler Arsenal, Olympique Lyon ve Stuttgart. İtalya'da Milan veya Fiorentina, İspanya'da Atletico Madrid, Villarreal veya Sevilla buraya eklenecek. Temsilcimizin burada seribaşı olması mümkün görünmüyor.

F.BAHÇE VE G.SARAY HER TURDA SERİBAŞI
Avrupa Ligi'ne Türkiye'den üç takım katılacak. Lig üçüncümüz dördüncü, lig dördüncümüz üçüncü, lig beşincimiz ikinci ön eleme turundan kupaya girecek.

Kupa finalisti olarak biletini cebine koyan Fenerbahçe'nin hangi turdan gireceğini ligdeki sıralaması belirleyecek. İkinci ön eleme turunda Finlandiya, Bosna, Litvanya, Letonya, Belarus, Gürcistan, Moldova, İzlanda gibi zayıf liglerin temsilcileri seribaşı olmayacak.

Buradan Bursa bile girse Türkiye'nin ülke puanı sayesinde seribaşı olacak. Üçüncü ön elemeden itibaren güçlü takımlar Avrupa Ligi'nde yer alacak. Roma, PSV, Hamburg, Brugge, Rosenborg, Athletic Bilbao zaten seribaşı. Eğer Bursa bu turu oynarsa seribaşı olmayacak.

Girerse seribaşı olacak Fenerbahçe, Galatasaray gibi temsilcilerimizin muhtemel rakipleri şöyle:

Elfsborg, Göteborg (İsveç); Sl.Koprivnica, Hajduk Split (Hırvatistan); Kösice, Sp.Trnava (Slovakya); Din.Tiflis (Gürcistan), Valeranga (Norveç), Legia Varşova (Polonya), Gent (Belçika).

4. TURDA GENOA ÇIKABİLİR
Dördüncü ön elemede de Galatasaray ve Fenerbahçe seribaşı. Bursa ve eğer oynarsa Sivas (Şampiyonlar Ligi üçüncü ön elemesinde kaybedenler bu tura girecek) seribaşı olmayacaklar. Trabzonspor'un da şansı çok düşük.

Seribaşı durumları netleşmemiş olası rakipler arasında Genoa (İtalya), Kızılyıldız (Sır), Anorthosis (Kıb.RK), Hearts ve Aberdeen (İsk), Brondby (Dan) gibi takımlar var. Helsingborg (İsveç), Guingamp (Fra), PAOK (Yun), Zilina (Slovakya), Tromsö (Norveç), Sion (İsviçre), Genk (Belçika) ise bu turda seribaşı olmamaları kesin takımlardan birkaçı.



Kategori : SPOR