Sri Lanka Tamil terörünü nasıl bitirdi?

  • Ana Sayfa
  • Sri Lanka Tamil terörünü nasıl bitirdi?
Sri Lanka Tamil terörünü nasıl bitirdi?
Sri Lanka uzun yıllar boğuştuğu Tamil terörünü bitirmeyi başardı. Ordu komutanı gelinen noktayı anlattı. Abone olSri Lanka'da ayrılıkçı Tamil gerillalarının neden olduğu terörizm, bütün askerleri devletin daimi memuru olan 'profesyonel ordunun' şiddetli ve kararlı operasyonlarıyla bitirildi.

Çarpışmalar sırasında çok sayıda sivil ölüme neden olmakla da eleştirilen Sri Lanka ordusu, asker sayısını 200 binden 3 google reklam 00 bine çıkarma kararı aldı.

Tamil gerillalarını 'tamamen' yok eden Sri Lanka ordusunun komutanı Sarath Fonseka, devlet televizyonu ITN'e verdiği demecinde, "Adada askeri, idari ve yönetim kadrosunu yok ettiğimiz ayrılıkçı Tamil gerillalarının yeniden toparlanmasını önlemek için ordumuza 100 bin asker daha kaydedeceğiz" dedi.

Fonseka, yurtdışındaki Tamil gerillalarının yeni bir lider altında tekrar silahlı mücadeleye başlayabileceklerini, bu yüzden asker sayısını artırmaya karar verdiklerini ifade etti.

ÖRGÜTÜN SİLAH TEDARİKÇİSİ HALA HAYATTA

Fonseka, son çatışmaların şiddetlendiği 2006'dan beri yaklaşık 22 bin Tamil gerillasının öldürüldüğünü, 9 bin örgüt üyesinin de orduya teslim olduğunu kaydetti. Sri Lankalı komutan, Tamil gerillalarının hayatta kalan son önemli liderinin İnterpol tarafından da aranan silah tedarikçisi Selvarasa Pathmanathan olduğunu vurguladı.

Ordu komutanı ayrıca, çeyrek yüzyıldır savaşın harap ettiği Kuzey bölgesinde seçimlerin en kısa zamanda başlayacağını dile getirdi.

Asyanın en uzun süren çatışmalarında gerillaları imha eden Sri Lanka, terörizmle mücadelede dünyaya örnek oldu. Sri Lanka Cumhurbaşkanı Mahinda Rajapaksa, ordu komutanlarının rütbelerini yükseltti.



Kategori : DÜNYA