Beşiktaş kağıtları zarar ettirdi

  • Ana Sayfa
  • Beşiktaş kağıtları zarar ettirdi
Beşiktaş kağıtları zarar ettirdi
Cuma günü 14.9 liraya kadar çıkan Beşiktaş hisseleri, satış baskısı nedeniyle puan kaybetti, 10.7 TL'ye gerilediAbone ol

Son haftaların en gözde hissesi olan Beşiktaş tam anlamıyla tepetaklak oldu. Cuma günü 14.9 liraya kadar çıkan hisseler dün başlayan satış baskısının bugün de devam etmesi ile 10.7 TLye kadar geriledi.
amazon seo >
Yüzde 30'a varan zarar

Böyle hisseyi tepe fiyattan alanlar sadece 1.5 iş günü içerisinde yüzde 30'a yaklaşan bir kayıpla karşı karşıya kaldı.

Beşiktaş hisseleri çifte kupa ve Şampiyonlar Ligi beklentisi ile çok hızlı bir yükseliş yaşamış ve Mayıs başındaki 3.8 TL seviyesinden 22 Mayıs'ta 14.9 TLye kadar yükselmişti. Ancak bu yükselişin sadece şirkete kupalar ve Şampiyonlar Ligi nedeniyle nakit girişi olacağı beklentisi ile açıklanamayacağına dikkat çeken uzmanlar, yatırımcıları bu tür hareketlerden uzak durmaları yönünde uyarmıştı.

Nitekim Beşiktaş hisselerinde başlayan hızlı hareket bu hafta bitmiş görünüyor. Cuma gününü 12.1 liradan tamamlayan hisseler dün kâr satışları ile yüzde 1.65 değer kaybetmesinin ardından bugün resmen tepetaklak oldu. Gelen sert satışlar Beşiktaş hisselerini bir anda yüzde 10.08 düşüşle 10.70 TL'ye indirdi.

Beşiktaş'ın piyasa değeri de 476 milyon TL'den 428 milyon TL'ye geriledi.

(Hürriyet)



Kategori : EKONOMİ