Domuz gribi aşısı için kollar sıvandı

  • Ana Sayfa
  • Domuz gribi aşısı için kollar sıvandı
Domuz gribi aşısı için kollar sıvandı
Rus bilim adamları tüm dünyada vaka sayısı 6 bini aşan domuz gribi aşısını geliştirmek için çalışmalara başladıAbone ol



Rus bilim adamları son günlerin korkulu rüyası haline gelen domuz gribine karşı aşı geliştirmek için yakında çalışmalara başlayacağını açıkladı. Rusya İvanovskiy Viroloji Enstit ingilizce seo üsü Başkanı Dimitriy Livoy, uzmanların aşıyı geliştirmesi için gerekli koşulların oluştuğunu belirterek, çalışmaların en kısa sürede başlayacağını kaydetti.

Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre dünya çapında doğrulanan domuz gribi vaka sayısı 6 bini aştı, Hastalıktan ölenlerin sayısının 63 olduğu belirtiliyor.

Son olarak Rusya'nın Kaluga bölgesinde yaşayan bir kişide yapılan test sonucunda H1N1 virüsüne rastlandığı, söz konusu kişinin gözetim altına alındığı bildiriliyor.
Rusya Sağlık Bakanlığı, yurt dışından gelen yabancı ziyaretçilere yönelik sıkı denetim talimatı verirken, ülkedeki bütün hava alanlarına özel termal aletler yerleştirildiği belirtildi.
Rusya Merkez Epidemiyoloji Araştırmalar Enstitüsü Başkanı Valentin Pakrovskiy de yaptığı açıklamada, domuz gribi virüsü H1N1'in kuş gribi virüsü H5N1 ile birleşmesi halinde durumun çok daha tehlikeli hale geleceği uyarısında bulundu.



Kategori : GÜNCEL