AK Parti kongresinde kavga

AK Parti kongresinde kavga
AKP'liler Aksaray kongresinde birbirine girdi. Kongre için Aksaray'a gitmek için kente giden Bakan Babacan, geri döndü.Abone ol

Ekonomide Sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, AKP il kongresine katılmak için gittiği Aksaray'dan salona girmeden döndü. İki adayın yarıştığı kongrede gerginlik tırmanınca divan başkanlığı bile gizli oyla seçildi.

AKP Aksaray il kongresi bu sabah saat 10.00'da başlaması gerekirken, iki grup arasındaki tartışmalar ve gerginlik nedeniyle zamanında başlayamadı. Genel Merkez tarafından desteklenen mevcut il başkanı Latif Ağır ile mali müşavir Aydın Coşgun'un aday olduğu kongrede taraflar arasındaki ilk anlaşmazlık divan başkanlığında çıktı.

Genel merkezin divan başkanı olması için görevlendirdiği Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç'un karşısına Aydın Coşgun'un taraftarları da Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz'ü aday gösterdi. Bu gelişme üzerine başlayan tartışma salonda gerginliği tırmandırınc virginia seo a birbirini yuhalamaya başlayan iki grup arasında çıkabilecek kavgayı önlemek için Çevik Kuvvet ekipleri salona girdi. Sivil polisler de protokol tribünü önünde güvenlik önlemi aldı.

BABACAN KENTE GİRMEDEN DÖNDÜ

Kongre divan başkanlığı seçiminin gizli oyla seçilmesi kararı alınıp sandıklar kuruldu.

Divan başkanlığı seçimi yapılırken tartışmalar salonda tansiyonu artırınca, kongre katılmak için sabah saatlerinde Ankara'dan gelerek kent girişindeki Ağaçlı Dinlenme Tesisleri'nde gelişmeleri izleyen Başbakan Yardımcısı Ali Babacak, taraflar arasındaki gerginlik nedeniyle kongreye katılmaktan vazgeçti ve Ankara'ya döndü.

KAVGA ÇIKTI

Saat 10.00'da başlaması gereken AKP Aksaray İl Kongresi, çıkan tartışmalar ve divan başkanlığı seçiminin kabalı oyla yapılması sonucu ancak, 16.45'de başlayabildi. Divan başkanlığı için yarışan genel merkez tarafından görevlendirilen Bartın milletvekili Yılmaz Tunç 313 oy alırken, muhalefetin desteklediği Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz 256 oy alabildi.

Saat 16.00'da sona eren divan başkanlığı oylamasının ardından Divan Başkanlığı'na seçilen Yılmaz Tunç, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından gazetecilerin salondan çıkarılmasını istedi. Daha sonra iddiaya göre divan, muhalefet adayı Aydın Coşgun'un adaylık dilekçesini, Çoşgun'un, İlçe Yönetim Kurulu üyesi olduğu ve bunun parti tüzüğüne aykırı düştüğü iddiasıyla kabul edilmedi. Bunun üzerine Çoşgun'u destekleyen Merkez İlçe Başkanı avukat Sinan Özkan, söz istedi. Divan, Özkan'a söz vermeyince bir anda ortalık karıştı. Her iki grubun destekçileri yumruk, tekme ve tokatlarla birbirine girerken, salona giren çevik kuvvet ve sivil polis ekipleri partilileri güçlükle yatıştırdı. Bu sırada göğsüne tekme darbesi alan bir sivil polis memuru yaralanarak, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Bir çok partili dayak yedi.

POLİS, GAZETECİ DÖVDÜ

Bu sırada kavganın duyulması üzerine salona giren gazeteciler de polisler tarafından tekme tokak dışarı çıkarıldı. Salonu terk eden AKP Merkez İlçe Başkanı Sinan Özkan, yaptığı açıklamada, "Söz istedim. Ancak, vermediler. Sonra gerginlik yaşandı. Ben, tüzükte böyle bir şey yapmaya hakları olmadığın anlatmaya çalıştım. SÖz verselerdi bunu söyleyecektim. Böyle bir tüzükten ne genel merkezimizin ne de böyle bir olaydan Başbakanımızın haberi olduğunu sanmıyorum. "dedi.

Çıkan olaylar sonrasında adaylık dilekçesi kabul edilmeyen Aydın Coşgun ile kendisini destekleyen AKP MKYK üyesi Ahmet Yaşar, AKP Aksaray Milletvekilleri Ali Rıza Alaboyun, İlknur İnceöz, AKP Aksaray Merkez İlçe Başkanı Sinan Özkan, AKP İl Genel Meclisi Üyesi avukat Hüseyin Hüyük ve yaklaşık 200 delege salonu terk etti.

Bu arada yarışa tek aday olarak devam eden mevcut İl Başkanı Latif Ağır seçimi kazanarak, yeniden il başkanlığı koltuğuna oturdu.



Kategori : POLİTİKA