Musulda intihar saldırısı: 1 ölü

  • Ana Sayfa
  • Musulda intihar saldırısı: 1 ölü
Musulda intihar saldırısı: 1 ölü
Musul'da silahlar susmuyor. Irak'ın Kuzey'inde hedef bu kez bomba yüklü bir araçla yerlebir oldu. Saldırıda 1 kişi yaşamını yitirdi.Abone ol

Irak'ın kuzeyindeki Musul'da bugün bomba yüklü araçla düzenlenen intihar saldırısında yaralı sayısının 38 olduğu, saldırıda 1 kişinin de hayatını kayb tütsü ettiği bildirildi.

Irak'taki Amerikan ordusunun sözcüsü Yarbay David Doherty, ilk haberlerin 1 kişinin öldüğünü, 38 kişinin yaralandığını gösterdiğini, ölü ve yaralılar arasında Amerikalılar bulunmadığını söyledi.

Musul'da Amerikan askeri devriyesi geçtiği sırada bomba yüklü araç infilak etmiş, saldırı çevrede maddi hasara da yol açmıştı.

Bu arada, Irak Savunma Bakanı Abdülkadir El Ubeydi, nisan ayında Kut kentinde Amerikan askerlerinin düzenlediği ve 1 kadının öldüğü baskının soruşturulacağını açıkladı. El Ubeydi, söz konusu baskının, Irak'ın onayını gerekli kılan ABD-Irak ortak güvenlik paktının ihlali olduğunu söyledi.

El Ubeydi, baskında ölen kadının ailesiyle bir araya gelerek, hükümetin gelecekte bu tür olaylarda daha koordineli hareket edilmesi amacıyla Amerikan askeri yetkilileriyle bir araya gelmeyi planladığını kaydetti.



Kategori : DÜNYA