Sağlıklı ızgaranın püf noktaları

  • Ana Sayfa
  • Sağlıklı ızgaranın püf noktaları
Sağlıklı ızgaranın püf noktaları
Izgara, sağlıklı bir pişirme yöntemi olmasının yanı sıra yiyeceğe pişme sırasında özel bir lezzet katar. İşte o püf noktalar;Abone ol

Izgara, sağlıklı bir pişirme yöntemi olmasının yanı sıra yiyeceğe pişme sırasında özel bir lezzet katar. Ayrıca, ızgarada pişen yiyecekler diyet yapanlar için ve şeker hastalığı olan kişiler için faydalıdır.

Readers Digest dergisi ızgaradan en iyi şekilde faydalanmanın 6 yolunu açıklıyor:

1. Yağlı et ve köftelerden kaçının ve ızgaranızı deniz ürünleri ve yağsız et parç almanca seo alarıyla doldurun. Yağlı köftle ve sucukları yemek zorunda değilsiniz. Tavuk, balık, sığır filetosu ya da bonfile gibi daha sağlıklı seçenekleri tercih edebilirsiniz.

2. Tavuğunuzun derisini yüzün. Böylece kalori ve doymuş yağdan kurtulacaksınız. Doymuş yağ kalp hastalığı riskini artırıyor.

3. Etlerinizi sirkeli suda marine edin. Böylece, sirke, zeytinyağı, limon suyu, sarımsak, çeşitli baharatlar ile kendi karışımınızı hazırlayabilirsiniz.

4. Izgara kolay görünebilir. Ancak, ızgaranın nasıl yapıldığını biliyorsanız kolaydır. Bir parça eti ne sıklıkta çevireceğinizi ve bunu ne zaman yapacağınızı biliyor musunuz? Buna benzer basit ızgara sırlarını öğrenerek, daha eğlenceli, sağlıklı ve güzel ızgaralar yapabilirsiniz.

5. Biraz kabak, patlıcan, mantarı da şişe dizebilirsiniz. En sevdiğiniz sebze ve meyvelerin çoğu, ızgaraya konduğunta yeni bir lezzetle sizi büyüleyecektir. Bunları ızgaraya koymadan önce biraz zeytin yağı sürün.

6. Yiyeceklerinizin lezzetli olması için paketler içinde ızgaraya koyabilirsiniz. Akşam yemeğinizi ızgarada yapmak mangalda pişmiş et ya da közlenmiş mısır olması anlamına gelmiyor. Pakette pişirmek, ızgara üzerinde değişik yemekler yapmanıza imkan verecektir. Alüminyum folyoya biber, soğan, mısır, fasulye ve bunun gibi istediğiniz sebzeyi koyup içine biraz da zeytinyağı ya da et, tavuk suyu ekleyerek pişirebilirsiniz. Bu paketi ızgaranın üzerine yerleştirin. Bu yöntem, balık ve kemiksiz tavuk göğsü gibi lezzetli ve çabuk pişen gıdalarda daha çok işe yarar.

Popüler Gazete



Kategori : SAĞLIK