Şeker hastaları yazın ne yapmalı?

  • Ana Sayfa
  • Şeker hastaları yazın ne yapmalı?
Şeker hastaları yazın ne yapmalı?
Şeker hastaları için yaz ayları kritik geçiyor. Yaz meyvelerini tüketirken nelere dikkat etmeli, nasıl tüketmeli?Abone ol

Hava sıcaklığının artması, günlerin uzaması ve aktivite artışı nedeniyle vücudumuzun sıvı kaybı, kış aylarına göre, hemen hemen iki kat artar. Gerek terleme gerekse buharlaşma yoluyla kaybedilen sıvıyla birlikte vücuttaki tuz dengesi de b nevada seo ozulur.

Bu bozukluklar; halsizlik, fenalık hissi, kas ağrıları, kramplar hatta kalpte ritim bozukluklarına bile neden olabilir. Uzm. Dr. Murat Görgülü Zaman okurları için şeker hastalarına önemli tavsiyelerde bulundu. Bunun için diyabet hastalarının mümkün olduğu kadar sıvı almaları, beslenmelerine çok dikkat etmeleri gerekiyor.

Uzun süre aç kalmamalı, bir kerede çok fazla yemek yememelidirler. Gerek insülin, gerekse ağızdan şeker düşürücü ilaç alan hastaların, bu ilaçların etkilerinin en fazla olduğu dönemlerdeki ara öğünleri atlamamaları çok önemli.

Yaz meyvelerine dikkat!

[PAGE]



Yaz mevsiminde hastalarımız için sıkça karşılaşılan bir durum da lezzetli yaz meyvelerinin ve dondurmanın sık ve bol tüketilmesi sorunudur. Kalorisi ve şeker düzeyi yüksek olan çilek, kiraz, kavun ve diğer tüm meyveler, ana ve ara öğünlerde kalori değerleri göz önüne alınarak doktor tavsiyesine göre tüketilmelidir. Uygun miktarda yenildiğinde çok faydalı olan meyveleri de çok tüketirsek kan şekerimiz yükselir ve buna bağlı rahatsızlıklar ortaya çıkabilir.



Kategori : SAĞLIK