Senatodan Obamaya tokat

Senatodan Obamaya tokat
ABD Başkanı Barack Obama sert kayaya çarptı. Guantamo üssünün kapatılması için destek istediği senatodan yüz bulamadı.Abone ol

Amerikan Senatosu, Başkan Barack Obama'nın Guantanamo cezaevinin kapatılması için istediği finansmanı reddederken, Irak ve Afganistan savaşları için 2009'da 91,3 milyar dolar ek büt tummy tuck prices turkey çe ayrılmasını kabul etti.

Senatörler, esası Guantanamo cezaevindeki 240 mahkumun kaderi üzerinde yoğunlaşan ve günler süren tartışmaların ardından ek bütçeyi 3'e karşı 86 oyla kabul etti. Amerikalı senatörler daha önce de Guantanamo cezaevinin kapatılması için finansman sağlamayı yasaklayan bir kararnameyi 6'ya karşı 90 oyla yasalaştırmışlardı.

Başkan Obama da bu kararın ardından daha önce açıkladığı gibi Guantanamo cezaevini kapatmakta kararlı olduğunu bildirmiş ve Kongre ile kamuoyunun endişelerine rağmen buradaki mahkumları ABD'deki yüksek güvenlikli cezaevlerine nakletme fikrini savunmuştu.

İKLİM VE ENERJİ YASA TASARISI

Öte yandan, Amerikan Temsilciler Meclisinin Enerji ve Ticaret Komisyonu, iklim değişikliğiyle mücadele amacıyla demokrat çoğunluk tarafından hazırlanan iklim ve enerji yasasına yeşil ışık yaktı.

Komisyon üyeleri yasa tasarısını 25'e karşı 33 oyla kabul etti.



Kategori : DÜNYA