Azerbaycan camilerimizi kapatıyor

  • Ana Sayfa
  • Azerbaycan camilerimizi kapatıyor
Azerbaycan camilerimizi kapatıyor
Azerbaycan yetkilileri reddetse de birçok Türk camisi ya kapalı ya da yıkıldı. Daha önce de ezanın hoparlörle okunması yasaklanmıştı. Abone ol

Azerbaycan'da daha önce ezanın hoparlörlerle okunmasının durdurulmasından sonra şimdi de bazı camilerin kapatılması, bazılarının da yıkılması konusu gündeme ingilizce seo geldi.

Diyanet Vakfının sorumluluğundaki Şehitlik Camisi onarım gerekçesiyle haftalardır kapalı tutulurken, yine Diyanet Vakfı tarafından yaptırılan ve 1996 yılından bu yana hizmet veren İlahiyat Camisi'nin de kapatılmak istendiği bildirildi.

İLAHİYAT CAMİİ DE Mİ KAPATILACAK

Cami görevlileri, polis yetkililerinin caminin faaliyetinin yasal olmadığını, bu nedenle yarınki Cuma namazından sonra kapatılacağı yönünde şifahi bildirimde bulunduklarını söyledi.

İlahiyat Camisi'nin kapatılacağı yönündeki haberler üzerine Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Hulusi Kılıç, Dini Kurumlardan sorumlu Devlet Komitesi Başkanı Hidayet Orucov ile görüşerek bilgi aldı.

Orucov görüşmede, ''Azerbaycan basınında yer alan bu yöndeki haberlerin doğru olmadığını, bu yönde daha öncede açıklama yaptıklarını'' dile getirdi.

"YIKILAN PEYGAMBERİMİZ MUHAMMED CAMİİ AZERBAYCAN'A UYMUYORDU"



Kategori : DÜNYA