Lucescudan davet var

Lucescudan davet var
Shakhtar Donetsk Teknik Direktörü Mircea Lucescu, Galatasaraylı ve Beşiktaşlı taraftarı Kadıköy’e davet etti.Abone ol

Türkiye’de Galatasaray ve Beşiktaş’la şampiyonluk yaşayan Shakhtar Donetsk Teknik Direktörü Mircea Lucescu, Werder Bremen’le oynayacakları UEFA Kupası finali öncesi Milliyet’e özel açıklamalar yaptı.

Rumen teknik adam, finalin İstanbul’da oynanmasından büyük memnuniyet duyduğunu belirterek, Türkiye ve Türk insanını çok sevdiğini söyledi.

Her sezon büyük kulüpler için ismi gündeme gelen Lucescu’ya final için başarı diledikten sonra, “Türkiye’den yeni bir teklif aldınız mı?” sorusunu yönelttik.
Rumen hoca, Ukrayna’da çalışmaktan mutlu olduğunu kaydederek, “Teklif konusunda bir şey söyleyemem, anca minesota seo k gelse bile bunun bir önemi yok. Çünkü Shakhtar’la 2011 yılına kadar anlaşma yaptım” yanıtını verdi.

‘Beşiktaş hak ediyor’

Başarılı teknik adam, Süper Lig’de şampiyonluğu en çok Beşiktaş’ın hak ettiğini vurguladı.

Şampiyonluk için favori göstermekten kaçınan Lucescu, “Herhangi bir takımı öne çıkarmak istemiyorum, ancak Beşiktaş daha güçlü bir takım ve rakiplerinden daha iyi futbol oynuyor.

Hafta sonu oynanacak derbinin skorunu kestirmek de oldukça güç. Fakat Beşiktaş seyircisi, takımlarının kazanması için İnönü Stadı’nda gerekli şartları hazırlayacaktır” ifadelerini kullandı.

Mircea Lucescu, “Sivasspor şampiyonluğa ulaşırsa Türkiye’de bir devrim gerçekleşir mi?” sorusunu ise şöyle yanıtladı:

“Sivas eğer bunu başarırsa gerçekten büyük bir başarı olur. Böylece Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe de yaptıkları hataları daha net bir şekile görürler ve gelecek sezon için önlem alırlar.”

Luce imalı konuştu

Rumen hoca, Werder Bremen’le oynayacakları finalde Türk taraftarları yanında görmek istediğini de söyledi. Geçmişte Türkiye’de önemli başarılar elde ettiğini hatırlatan Lucescu, “Galatasaraylı ve Beşiktaşlı taraftarları tribünlerde görmekten büyük mutluluk duyarım. Gelsinler Shakhtar’a destek versinler ve bu kupayı birlikte kazanalım.

Bunu başarırsak Shakhtar’ın ismi bütün dünyada duyulacaktır” diye konuştu.

Tecrübeli hoca, “Türkiye’den futbolcularınıza talip olan kulüpler var mı? Veya başka futbolcular için sizden bilgi istiyorlar mı?” sorusunu ise “Hayır. Bu takımı çok çalışarak ben kurdum ve kimsenin ayrılmasına izin vermem. Başka oyuncular için de bana hiçbir zaman danışmazlar. Çünkü Türkiye’de başkanlar var!” diye yanıtladı.


‘Bilerek yaptım’


Lucescu, Galatasaray’ı çalıştırdığı dönemde sarf ettiği, Fenerbahçeli taraftarların büyük tepkisini çeken, “Köpekler istediği için atlar ölmezler” sözüne de açıklık getirdi.

Rumen hoca, “Bu sözleri bilerek provoke etmek için söylemiştim. Ancak bunu kötü niyetle değil, Türkiye’de futbolun daha iyi yerlere gelmesi için yaptım.

Tek amacım Türkiye’deki takımların daha iyi futbol oynamaları ve kalitenin yükselmesiydi” ifadelerini kullandı.



Kategori : SPOR