40 bin değil 20 bine razı oldular

  • Ana Sayfa
  • 40 bin değil 20 bine razı oldular
40 bin değil 20 bine razı oldular
İstanbul'da UEFA finaline beklenen ilgi yok. 2 bin biletin elde kaldığı açıklanırken, turizmciler tam bir hayal kırıklığı yaşadı.Abone ol

Yarın akşam Werder Bremen-Shakhtar Donetsk arasındaki UEFA finaline, iki ülkenin taraftarı da genelde günübirlik gelmeyi tercih etti, turizmciler hüsran yaşadı. 2 bin bilet elde kaldı, oteller mevsim ortalamaları kadar bile dolmuyor

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda Alman Werder Bremen ile Ukraynalı Shakhtar Donetsk arasında oynanacak final için, yabancı taraftar konaklamak yerine aynı gün dönmeyi tercih edince, tarihi yarımada ve Kadıköy bölgesindeki otellerde maç için ayrılan yataklar boş kaldı. Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) Başkanı Timur Bayındır, 'Maalesef turizm açısından iki kötü takım finale kaldı. Acentelerin söylediğine göre Almanya'nın en fakir ve para harcamayan bölgelerden birinin takımı finale kaldı. Günübirlik gelip, maçtan sonra dönecekler. Dolayısıyla bunun otellere faydası yok. Ukrayna'dan da büyük bir rezervasyon yok' dedi. Stadın bulunduğu Anadolu y idaho seo akasındaki Kadıköy-Üsküdar bölgesinde de ekstra bir hareketliliğin olmadığını vurgulayan Bayındır, 'Küçük münferit gruplar var. Bu ümit verici bir durum değil. Genel olarak İstanbul'daki otellerde doluluk oranı yüzde 70-80 civarında. Ama bu zaten mevsimsel bir doluluk. Yani maçın herhangi bir pozitif etkisi olmadı' diye konuştu.

SULTANAHMET BOŞ

TUROB Yönetim Kurulu Üyesi ve Antik Hotel Genel Müdürü Sevda Yılgaz da Sultanahmet bölgesinde maç kaynaklı bir hareketliliğin olmadığına dikkat çekerek, 'Otelimizde münferit gelenler var. 'Gelmişken bilet bulursam maça da giderim' diyen küçük bir grup' diye konuştu. Sınırlı talebin en büyük nedeninin finale kalan takımların popüleritesinin ve taraftar kitlesinin az oluşunu gösteren Yılgaz, 'İspanya, İngiltere ve İtalya gibi taraftarı çok olan ve maç için gezip iyi para harcayan takımlar yerine, daha az bilinen iki takım finale kaldı. Bunun yanı sıra küresel kriz de gelen taraftar sayısının azlığında etkili oldu. Çünkü kriz en çok Avrupa ve Rusya-Ukrayna gibi ülkelerde etkisini hissettirdi' dedi.

TV'den 200 milyon kişi canlı izleyecek

*FENERBAHÇE Şükrü Saracoğlu Stadı'nın bu maç için koltuk sayısı 43.200 kişi
*WERDER Bremen taraftarları için 5 bin, Shaktar Donetsk taraftarları için 7.500 bilet ayrıldı. Ancak Ukrayna tarafının biletlerin yarısını bugün iade edeceği de konuşuluyor.
*FİNAL için İstanbul'a 50 bin futbol turisti bekleniyordu. Ukrayna-Almanya finali olunca turizmciler bu rakamı 30 bine kadar indirdi. Şimdi en çok 20 bin kişi bekleniyor.
*Kupa için yarışacak takımların taraftar kitlesi sınırlı olunca, yaklaşık 2 bin civarında bilet elde kaldı. Maç günü gişeden satılabilir.
*UEFA Kupa Finali maçı, 63 ülkeden canlı yayınlanacak. Maçı 200 milyon kişi izleyecek.
*Maça 120 yerli, 250 yabancı gazeteci uluslararası usulüne uygun akredite oldu.

Şansımıza, en cimri ve parasız Almanlar Kadıköy'e düştü...
Alman futbol taraftarları İngilizler kadar olmasa da genelde Avrupa'nın iyi gezen ve çok harcayan taraftarları arasında. İstanbul'un 'futbol turisti' açısından şanssızlığı, finali oynayacak Alman takımının Bremen'den çıkması. Çünkü 'Mızıkacılar' olarak da tanınan kent, Almanya'nın milli gelir düzeyi en düşük bölgeleri arasında.

Ukrayna taraftarı Sabiha Gökçen üzerinden geliyor

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı (İSG) yetkililerinin verdiği bilgiye, İSG'yi Ukrayna'nın Shakhtar Donetsk takımı kullanacak. İSG yetkilileri, 'Final için havalimanımıza yaklaşık 25 adet uçağın gelmesi bekleniyor. Giriş yapmasını beklediğimiz Ukraynalı yolcu sayısı ise 4-5 bin arasında. Uçaklar 19-20 Mayıs'ta gelecek, 21-22 Mayıs'ta dönüş yapacak' bilgisini verdi.

UEFA ve TFF ile yapılan görüşmelerde Shaktar taraftarlarını stadyuma götürecek otobüsler için yeni hizmete sokulan otoparkı kullanacaklarını belirten İSG yetkilileri, 'Pasaport geçişleri ve diğer tüm gerekli önlemler UEFA ve TFF ile birlikte hazırlanmış durumda. Havalimanımız bu dev organizasyon için bütün hazırlıklarını tamamladı. Termal kameralar vasıtası ileUEFA finali için gelecek yolcular da dahil olmak üzere tüm gerekli uçuşlarda uygulanmaya devam edecek' dedi.




Kategori : SPOR