Berlusconi avukatını da yaktı

Berlusconi avukatını da yaktı
Başbakan Silvio Berlusconi'nin de sanıklar arasında yer aldığı davada yargılanan İngiliz avukat David Milss'i yolsuzlukları örttüğü gerekçesiyle hapis cezası aldı.Abone ol

İtalya'nın Milano mahkemesi, Başbakan Silvio Berlusconi'nin de sanıklar arasında yer aldığı davada yargılanan İngiliz avukat David Milss'i yolsuzlukları örtme amacıyla yalan beyanatta bulunmaktan 4,5 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Mahkeme, Mills'i, iki ayrı yolsuzluk davasıyla ilgili olarak, 1997'de Berlusconi'den aldığı 600 bin dola michigan seo r karşılığında tanık olarak doğru bilgi aktarmama suretiyle, "Silvio Berlusconi ve Fininvest Grubunun suçlarının kanıtlanmasını engellediği ve haksız kazançların korunmasını sağladığı" gerekçesiyle suçlu buldu.

İki ayrı yolsuzluk davasının ele alındığı dava çerçevesinde, Mills;i gıyabi olarak hapse mahkum eden mahkeme, merkez sağ hükümet döneminde başbakanlık makamındaki kişiye dokunulmazlık sağlayan bir yasa çıkarılması nedeniyle Berlusconi hakkındaki suçlamaları askıya almak zorunda kalmıştı.

-BERLUSCONI PARLAMENTOYA BİLGİ VERECEK-

Milano mahkemesinden çıkan kararın ardından muhalefetin eleştiri yağmuruna tuttuğu Berlusconi ise herhangi bir yorum yapmamayı tercih ederek, bu konuda parlamentoya bilgi vereceğini belirtmekle yetindi.

Berlusconi, "Kararın temyizde bozulacağından yüzde 100 eminim. Dolayısıyla kaygılı değilim. Yorum yapmak istemiyorum. Konuşursam kötü şeyler söylerim. En iyisi susmak. Parlamentoya bilgi vereceğim" diye konuştu.

Muhalefet sözcüleri ise Milano mahkemesinin Mills'i hapis cezasına çarptırmasının, Berlusconi'nin yolsuzluk yaptığının da tescili anlamına geldiğini savundu.

Ana muhalefet konumundaki Demokrat Parti'nin Meclis Grup Başkanı Antonello Soro, Berlusconi'yi dokunulmazlık hakkından feragat ederek mahkemede kendini aklamaya çağırarak, "Başbakan dokunulmazlık hakkından feragat etmeli. Kendisi, yargı huzurunda suçsuzluğunu kanıtlamak durumundadır. Aksi taktirde bu olay, İtalya;nın uluslararası arenadaki imajına da gölge düşürecektir" dedi.



Kategori : DÜNYA