Fakir ülkelere grip ilacı yardımı

  • Ana Sayfa
  • Fakir ülkelere grip ilacı yardımı
Fakir ülkelere grip ilacı yardımı
DSÖ, domuz gribi konusunda dünya çapında salgın ilan edilmesi durumunda, büyük ilaç firmalarının fakir ülkelere aşı ve ilaç vermeyi kabul ettiğini bildirdi. Abone ol

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), domuz gribi konusunda dünya çapında salgın ilan edilmesi durumunda, b new mexico seo üyük ilaç firmalarının fakir ülkelere aşı ve ilaç vermeyi kabul ettiğini bildirdi.

DSÖ Başkanı Margaret Chan, bugün görüştüğü ilaç firmaları ve aşı yapan şirketlere fakir ülkelere aşı ve ilaç verilmesi çağrısı yaptığını söyledi. Chan, bazı şirketlerin fakir ülkelere aşı bağışlama taahhüdünde bulunduğunu, bazılarının da fakir ülkeler için bazı ürünlerini saklama sözü verdiğini ifade etti.

Chan, ilaç firmalarının ayrıca fiyat konusunda da esnek davranarak, fakir ülkelerin ilaçları daha az para ödeyerek almasına olanak sağladığını kaydetti.

DSÖ'nün merkezi İsveçre'nin Cenevre kentinde yapılan Örgütün yıllık olağan toplantısına çeşitli ülkelerden yüzlerce sağlık uzmanı katılıyor. Bu yılki toplantının ana gündem maddesini domuz gribi salgını oluşturuyor.



Kategori : DÜNYA