Obama hayal kırıklığına uğradı !

  • Ana Sayfa
  • Obama hayal kırıklığına uğradı !
Obama hayal kırıklığına uğradı !
İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, ABD Başkanı Barack Obama ile Beyaz Saray'da bir araya geldi. Abone ol

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, ABD Başkanı Barack Obama ile Beyaz Saray'da bir araya geldi. Görüşme ardından konuşan Netanyahu, Filistinliler için bir devletten bahsetmedi.

İki lider, Beyaz Saray'da iki saat süreyle görüştü. Görüşmede İran'ın nükleer program ilinois seo ı, iki ülke ilişkileri ve Ortadoğu'daki barış süreci ele alındı. İran'ın nükleer programına ilişkin attığı adımlara olumlu bir cevap beklediğini kaydeden Obama, Tahran'ın uluslararası toplumun içine çekmek istediklerini ancak "sonsuza kadar da müzakerelere devam edemeyeceklerini" vurguladı. Siyahi lider, Netanyahu'nun da barış masasına dönmesi gerektiğini de belirtti. Obama, "Başbakan'a bu konuda ciddi bir ilerleme sağlamak için tarihi bir fırsatı olduğunu söyledim. Taraflar daha önce verdikleri sözleri yerine getirmeleri gerekiyor. Bu fırsatı es geçmek için bir neden göremiyorum." diye konuştu.

İsrail Başbakanı Netanyahu, Filistinlilerle barış görüşmelerine tekrar başlamaya hazır olduğunu söyledi. Filistinlilerin bir hükümeti olması gerektiğinden bahseden İsrailli başbakan, devletten bahsetmedi. Netanyahu, uluslararası toplumun desteklediği iki devletli çözüm önerisine sıcak bakmıyordu.

Görüşme sonrası açıklamalarla ilgili yorum yapan Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın yardımcısı Nabil Abu Rdainah, "Obama'nın açıklamaları cesaret verici. Netanyahu'nunkiler ise hayal kırıklığına uğrattı." diye konuştu.



Kategori : DÜNYA