Obama İsraili şoke edecek

Obama İsraili şoke edecek
İsrail'in her dediğine 'evet' deme dönemi son eriyor. ABD Başkanı Obama İsrail Başbakanı Netanyahu'ya iletecek.Abone ol

Washington'da bugün Netanyahu'yu ağırlayacak olan Obama'nın, İsrailli lideri keskin bir dille uyaracağı ve ABD'nin İsrai'in her istediğini yaptığı 'boş çek' devrinin texas seo sona erdiğini söyleyeceği iddia edildi

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun ABD Başkanı Barack Obama ile bugün Washington'da yapacağı görüşme gündemin en önemli maddelerinden birini oluşturuyor.

İngiliz Telegraph gazetesi, Obama'nın bu ziyarette Netanyahu'ya keskin bir uyarıda bulunacağını ve ABD'nin İsrail'in her istediğini yaptığı 'boş çek' devrinin sona erdiğini vurguladı. Ortadoğu barışına dair İsrail, Filistin ve Mısır liderlerini ard arda ağırlayacak olan Obama'nın, ABD dış politikasının eskisi gibi Yahudi devletinin isteklerine göre şekillenmesine izin vermeyeceğini açık bir dille anlatacağı iddia edildi.

ABD Başkanının, iki devletli çözüm ilkesine İsrail'in desteğini açıklamasını da istemesi bekleniyor. Öte yandan Haaretz gazetesi Netanyahu'nun Filistin devletinin kuruluşuna destek vermesinin beklenmediğini bildirdi.



Kategori : DÜNYA