Vergi borcuna ilginç yöntem

Vergi borcuna ilginç yöntem
Almanlar, vergi borcunu ödemeyenlere öyle bir yöntem buldu ki dünyayı şaşırttı. İşte Almanların kullandığı o yöntem;Abone ol

Almanya'nın başkenti Berlin'de vergi borcu olan vatandaşları bu borçlarını ödemeye zorlamak için, ilginç bir yöntem uygulamaya kondu.

Otomobillerdeki lastiklerin supaplarına takılan küçük sarı tapalar, aracın kullanılması dur seo usa umunda lastiklerin havasını indiriyor.

Berlin eyaletinin görevden ayrılan Maliye Bakanı Thilo Sarrazin tarafından 2006 yılında planlanan ve şimdi yeni başlayan uygulamayla vergi borcu olan vatandaşların otomobillerini kullanmaları önlenmiş oluyor.

Yeni uygulama çerçevesinde vergi borcu olan kişilerin otomobillerinin bir lastiğinin supabına söz konusu tapalardan biri takılıyor ve aracın yan camlarına 2 uyarı afişi yapıştırılıyor. Söz konusu kişi otomobilini yine de kullanmaya kalkışırsa lastiğinin havası en fazla 200 metre sonra iniyor.

Ne tür vergi borcu olursa olsun, bu borçlarını ödemeyen vatandaşların otomobillerine yönelik yapılan bu uygulamanın daha önce kırmızı demir lastik kıskaçlarla uygulandığı, ancak bunların her birinin fiyatının 150 Avro, sarı tapaların tanesinin ise 30 Avro olduğu, böylece daha ucuza mal edildiği kaydedildi.


Yayın tarihi: 17 Mayıs 2009 - Pazar
Web adresi: /Dunya/2009/05/17/vergi_borcuna_karsi_ilginc_yontem
Tüm hakları saklıdır.
Copyright © 2003-2009, TURKUVAZ GAZETE DERGİ BASIM A.Ş.



Kategori : DÜNYA