Almanyada Türkleri kızdıran afiş

  • Ana Sayfa
  • Almanyada Türkleri kızdıran afiş
Almanyada Türkleri kızdıran afiş
Almanya'da birkaç gün önce aşırı sağcı mesajlar içeren afişler görüldü. Bu afişlerin içeriği Türk, Arap ve Afrika kökenli insanların onuruna saldırı niteliğinde.Abone ol

Aşırı sağcı NPD partisinin yabancı düşmanı içerikli seçim afişleri konusunda yürütülen soruşturma ile ilgili olarak Koblenz polisi Cuma günü y kentucky seo aptığı açıklamada vatandaşların afişlerini kendi başlarına indirmemelerini istedi.

Polis ayrıca bu tür afişleri görenlerin en yakın polis karakolunu aramalarını, afişlerin asılmasına tanık olanların da polise müracaat etmelerini rica etti.

Westerwald bölgesinde birkaç gün önce aşırı sağcı mesajlar içeren afişler görüldü. Bu afişlerin içeriği Koblenz Savcılığı’nca "Almanya’da yaşayan Türk, Arap ve Afrika kökenli insanların" onuruna saldırı niteliği taşıyor.

Soruşturma, halkı kışkırtmaya teşebbüs suçundan ötürü yapılan birihbar üzerine başlatılmıştı. 27 Eylül’de yapılacak genel seçimler için Westerwald bölgesinde birkaç gün önce asılan afişlerde, “Vatanınıza İyi Uçuşlar” yazısı altında, uçan bir halı üzerinde oturan Türk bir çift ile bir Afrikalının karikatürü yer alıyor.

Perşembe günü aşırı sağcı NPD’nin Rheinland-Pfalz eyalet teşkilatının bürolarında yapılanaramada iki adet afiş ele geçirildi.



Kategori : DÜNYA