Bayardan iddialı açıklamalar

Bayardan iddialı açıklamalar
DP 5. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde genel başkanlığa aday olan Mehmet Ali Bayar iddialı açıklamalar yaptı.Abone ol

DP 5. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde genel başkanlığa Süleyman Soylu, Hüsamettin Cindoruk, Mehmet Ali Bayar ve Ramazan Yazgan aday oldu.

Genel Başkan adayı Bayar, Anadolu Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen 5. Olağanüstü Büyük Kongre'de genel başkan adaylarının açıklanmasının ardından konuşması için kürsüye davet edildi. Anons sırasında salonda olmayan Bayar'ın kürsüye çıkması için beklenmesine bazı partililer tepki gösterdi.

Bayar, konuşmasında, kendilerinin ve Türkiye'nin vaktinin kalmadığını, Türkiye'nin gözünün bu kongrede olduğunu söyledi.

Türkiye'nin artık bir muhalefet alternatifi arayışında olmadığını, yarının iktidar alternatifini aradığını dile getiren Bayar, ''Alternatif arayışı içinde biz muhalefete değil, iktidara talip olan bir parti olacağız'' dedi.

Kongrenin burada bitmeyeceğini, asıl işi Kuvars kum n burada başlayacağını vurgulayan Bayar, delegelere hitaben ''Yarın sabah Türkiye uyandığında alternatif iktidarın kadrolarını, başbakanını seçmek zorundasınız, asıl iş buradan sonra başlıyor'' diye konuştu.

Dedesi ve torunu aynı anda delege olan yegane partinin DP olduğuna işaret eden Bayar, ''Bu partiyi ve misyonunu itildiği kenardan yeniden Türkiye'nin merkeze yerleştirmek zorundayız'' dedi.

Bayar, kavgalardan, tereddütlerden kurtulmaları gerektiğini ifade ederek, ''Kalkın ayağa, içinizdeki aşkı bastırmayın. Gelin içinizdeki aşkı yeniden tutuşturun, geçmişin bütün kavgalarını ve ayrılıkları bir kenara koyalım'' diye konuştu.

''BORCUMU ÖDEMEK İÇİN ADAYIM''

''Bu davaya olan borcunu ödemek için aday olduğunu'' belirten Bayar, mevcut aday sayısını yeterli bulmadığını, herkesin dağarcığındaki birikimi ortaya koyması, daha fazla genel başkan adayı çıkması gereken bir süreçten geçtiklerini söyledi.

''Elimi değil gövdemi taşın altına koydum ve sizi bu taşı birlikte taşımaya davet ediyorum'' diyen Bayar, geçmişi değiştiremeyeceklerini, yeniden kuramayacaklarını ama geleceği birlikte inşa edebileceklerini vurguladı. Bayar, delegelere bu yönde çağrı yaptı.

''Türkiye'nin hak etmediği bir iktidarın altında tıkandığını'' iddia eden Bayar, ''Türkiye mutlaka AKP'nin iktidardan gideceğini gösterecek bir alternatifi çıkarmak zorundadır'' dedi.

Bayar, kongrenin yapıldığı yeri eleştirerek, genel başkan olması halinde DP'nin bir daha asla çadırlarda kongre yapmayacağını belirtti.

Mehmet Ali Bayar, bugün çıkacak sonuç ne olursa olsun yarın da burada olduğunu ifade ederek, salondakilerden de bunu açıklamasını istedi.

''BU PARTİ BABALARIMIZIN MALİ DEĞİL

Bayar, ''Bu parti babalarımızın malı değildir, bu parti hepimizin ve tarihin malıdır. Bu parti sadece milletin vesayetindedir'' diye konuştu.

Kendilerine ''kimin adayısın?'' diye sorulduğunu söyleyen Bayar, ''Üçümüz de kimsenin adayı değiliz. Üçümüz de sizin adayınızız'' dedi.

Genel başkan olursa kavga değil, barış vaat eden Bayar, yönetime gelmesi halinde partide her şeyin açıklıkta cereyan edeceğini, tabanın iradesinin üstün olacağını, ön seçimlerin genel başkanın teminatında olacağını anlattı. Mehmet Ali Bayar, genel başkan seçilirse başka hiçbir gücün, güç odağının, bilinmeyen karanlık güçlerin partiyi yönetemeyeceğini belirtti.

''İşsizliğin, PKK'dan daha tehlikeli olarak evlere geldiğini'' söyleyen Bayar, buna çare bulunmazsa başkalarının taslaklarıyla Türkiye'ye roller biçileceğini söyledi.

AK Parti'nin ve devletin bitiremeyeceği kavgaları çözebilecek tek partinin DP olduğunu savunan Bayar, ''Çünkü bu kavgaların kaynağı biz değiliz'' diye konuştu.

Bayar, sözlerinin sonunda, ''Eğer çalışırsak size iktidar vaat ediyorum'' dedi.

Genel kurul çalışmaları kapsamında, bütçe ve faaliyet raporu oylanarak ibra edildi.



Kategori : POLİTİKA