Esad-Gül ortak basın toplantısı

  • Ana Sayfa
  • Esad-Gül ortak basın toplantısı
Esad-Gül ortak basın toplantısı
Cumhurbaşkanı Gül, Suriye Cumhurbaşkanı Esad ile görüşmesinden sonra ortak basın toplantısı düzenledi. Abone ol

Cumhurbaşkanı Gül, Suriye Cumhurbaşkanı Esad ile görüşmesinden sonra ortak basın toplantısı düzenledi.

Suriye'deki toplantıda ilk olarak söz alan Suriye Cumhurbaşkanı Esad Beşir Esad;

"Türkiye'nin geçtiğimiz yıllar içerisinde ilişkilerimizin gelişmesinde katkıları bulunmuş ve komşu ülkeler arasında arzu edilen işbirliğini gerçekleştirmiştir. Türkiye sadece bölge meseleleri değil Ortadoğu'daki sorunlarına ilişkin tavır da koymuştur. Gazze'de yaşananları karşısında Türkiye'nin ortaya koyduğu tavır onur ver arizona seo icidir. Türkiye düşmanca saldırıları kınamıştır. Herhangi bir Arap ülkesine gittiğinizde benzer duyguları ve hakkaniyeti duyarsınız. Türkiye herhangi bir Arap ülkesinin yapamadığını yaptı. Türkiye gayretli çabaları ve etkili rolleri ile bunu sağlamıştır.

Türkiye bölgede barışın gerçekleşmesi içinde önemli roller üstlenmiştir. Karşılıklı görüşmeler iki ülke için çok önemlidir. Halihazırda Türkiye-Suriye ticaret hacmi 2 milyar dolar civarındadır. Son dönemdeki diyaloglarla önümüzdeki dönemde iki ülke işadamları büyük potansiyeller yakalayacaklardır. Kardeş ülke Türkiye, Suriye'yi çok iyi bilmektedir. Biz barışı çok istiyoruz ve toprağımızdan vazgeçmemiz de söz konusu değildir." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de açıklamasında; Suriye'ye çok geniş katılımlı bir ziyarette bulunduğunu Suriye'nin Türkiye için çok önemli bir komşu ülke olduğunu vurgulayarak bu ülkeye hem başbakan hem Cumhurbaşkanı olarak geldiğini belirtti.

Gül, "Suriye Türkiye için Ortadoğu'ya açılan önemli bir kapıdır. İki ülke arasında işbirliği imkanları çok büyüktür. Siyasi kararlılığımızla daha çok işbirliğine önem vereceğiz. En üst seviyede ziyaretler yapılmaktadır. Başbakan Erdoğan 3 kez geldi, 15 bakan da Suriye'yi ziyaret etti. İnanıyorum ki iki ülke ilişkileri daha ileri seviyeye çıkacaktır. Bölgemizi ilgilendiren birçok konuyu da ele alma imkanı bulduk. Filistin meselesi çözümü beklemektedir. Irak halkının acıları bizim de acılarımızdır. Irak'ın toprak bütünlüğü ortak arzumuzdur. Irak daha güçlü bir şekilde yoluna devam edecektir. Bu konuda üzerimize düşeni yapacağız. Barış Planı'nda Suriye ile birlikte Lübnan ve Filistin çok önemlidir. Türkiye bölgede barışın sağlanması için elinden gelen her türlü katkıyı sağlayacaktır. Ümit ediyorum ki dünyada yeni bir anlayışın olduğunu herkes görecektir. Dünyada barışla diyalogla sorunların çözümün görüleceğini herkes anlayacaktır."



Kategori : DÜNYA