Perinçeke göre silahların nedeni

  • Ana Sayfa
  • Perinçeke göre silahların nedeni
Perinçeke göre silahların nedeni
''Ergenekon'' davasının öğleden sonraki bölümünde, tutuksuz sanıklar Yusuf Tunçer, Aydın Gergin ve Yusuf Beşirik'in ifadeleri alındı. Abone ol

''Ergenekon'' davasının öğleden sonraki bölümünde, tutuksuz sanıklar Yusuf Tunçer, Aydın Gergin ve Yusuf Beşirik'in ifadeleri alındı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada Yusuf Tunçer, 1990'dan beri İşçi Partisi (İP) üyesi olduğunu belirterek, ''Örgütün silahlı milis üyesi olmakla suçlanıyorum. Ne iddianamede ne klasörlerde bu suçtan cezalandırmamı gerektirecek tek bir delil var'' dedi.

Köy bekçisi olan dedesinin silahını kendisine bıraktığını ifade eden Tunçer, partide resmi yazışmaların elden teslimini yaptığını söyledi.

Aydın Gergin de eski ifadelerini kabul ettiğini belirterek, İP Genel Başka south dakota seo nı Perinçek'in şoförü olduğunu kaydetti.

Can güvenliği için silah taşıdığını belirten Gergin, silahın genellikle arabada bulunduğunu, parti binasına girerken de herkesin kendisini tanıdığı için üst araması yapmadıklarını anlattı.

Doğu Perinçek de şoförünün doğru yaptığını ifade ederek, ''Silah taşıdığını bilmiyordum. Bilseydim, 'aferin' derdim. Kendisini koruması kadar doğal bir şey var mı?'' dedi.

Perinçek, şöyle devam etti:

''Devlet, Uğur Mumcu'yu, Ahmet Taner Kışlalı'yı, Doğan Öz'ü, Eşref Bitlis'i, Danıştay hakimlerini kurtarabildi mi? Devlet, Doğu Perinçek'i kurtarabilir mi? Beni emniyete çağırarak, hakkımdaki suikast istihbaratları konusunda tebligat yaptılar. Üyeleri, liderleri PKK, gladyo tarafından öldürülmüş bir partide insanların can güvenliği için önlemler alması doğal. Benim ruhsatlı tabancam var. Almak için uğraştım. İçişleri Bakanı'nın emriyle aldım. Devlet arabayla üçlü koruma tahsis ettiği halde şahsi güvenliğim için ruhsatsız tabanca da taşıdım. Keşke ruhsatsız tabancası da olsaydı da Uğur Mumcu yaşasaydı.''

''GÜVENLİĞİN ÖZELLEŞTİRMESİ OLUR MU?''

Bu sözleri üzerine Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Pekgüzel, Perinçek'e, ''Legal faaliyetlerde bulunan bir insan ruhsatlı silahla kendini koruyabileceği halde ruhsatsız silahla korunmak istemesini açıklar mısınız?'' diye sordu.

Perinçek'in, ''devletin kendisini koruyamadığını'' söylemesi üzerine savcı Pekgüzel, özel güvenlik şirketleri olduğunu belirtti.

Perinçek ise ''Güvenliğin özelleştirmesi olur mu? Güvenlik hayatı ortaya koyar. Bu çocukları burada ayıplayıp üzerlerine hücum etmek yerine güvenliği özelleştirmeyip, devleti vatandaşının güvenliğini sağlar hale getirseniz olmaz mı?'' diye konuştu.

Duruşmada ifadesi alınan Yusuf Beşirik de talimatlar doğrultusunda hiçbir zaman toplantı organize etmediğini belirterek, Perinçek'in, teknik takibi atlatmak için kendi telefonunu kullanmadığını söyledi. Beşirik, Perinçek'in illegal bir faaliyeti olmadığını da ifade etti.

Evinde bulunan, üzerinde birçok isim yer alan ve ''halkın silahlı örgütü'' ibareleri olan belgenin ise yazmayı planladığı kitapla ilgili karakter bilgileri olduğunu savunan Beşirik, 2003 yılının Temmuz ayında böyle bir çalışma yaptığını, hayali karakterler oluşturduğunu, ancak daha sonra vazgeçtiğini anlattı.



Kategori : POLİTİKA