Dünya telekom devleri İstanbulda

  • Ana Sayfa
  • Dünya telekom devleri İstanbulda
Dünya telekom devleri İstanbulda
Türk Telekom, dünya telekom sektörünün üst düzey yöneticilerden oluşan üyelerini İstanbul'da ağırladı.Abone ol

Dünyanın önde gelen telekomünikasyon şirketlerinin üyesi olduğu ETNO’nun (Avrupa Telekomünikasyon Ağ Operatörleri Birliği) Üst Düzey Konferansı’nın ikincisi Türk Telekom’un ev sahipliğinde İstanbul’da düzenlendi

Türk Telekom, dünya telekom sektörü dinamiklerinin belirlenmesinde önemli rol oynayan ETNO’nun (European Telecommunications Network Operators’ Association / Avrupa Telekomünikasyon Ağ Operatörleri Birliği), üst düzey yöneticilerden oluşan üyelerini İstanbul’da ağırladı. ETNO, Üst Düzey Konferansı’nın ikincisini ve Yönetim Kurulu Toplantısı’nı Türk Telekom ev sahipliğinde İstanbul Çırağan Sarayı’nda gerçekleştirdi.

Toplantıya, ETNO üyesi olan dünyanın lider telekom şirketlerinden üst düzey yöneticil Kuvars kum erin yanı sıra regülasyon, strateji ve iş geliştirme alanlarındaki yöneticilerle birlikte 100’ün üzerinde telekomünikasyon profesyoneli katıldı.

“Dijital Çağda Avrupa’yı Birbirine Bağlamak” başlığıyla düzenlenen konferansta “Bilgi Toplumunda Erişim” ile “Evrensel Hizmetler” temaları ele alındı. Ayrıca telekomünikasyon sektöründeki genişbant, IP iletişimi, kablosuz cihazlar, yeni nesil erişim, yakınsama, yeni nesil ağlar gibi konular değerlendirildi.

Dünya telekomünikasyon sektörünün nabzını tutan konferans ile ilgili olarak bir açıklama yapan Türk Telekom Genel Müdürü Dr. Paul Doany, ETNO’nun kurucu üyelerinden biri olan Türk Telekom’un bu önemli konferansa ev sahipliği yaparak Türkiye’deki regülasyon konularını AB’ye, AB’de alınan kararları da Türkiye’ye taşımak adına önemli bir köprü vazifesi gördüğünü ifade etti. Doany, şunları söyledi: “Türk Telekom olarak, ETNO’nun Üst Düzey Konferansı’na ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyduk. Birliğin kurucu üyelerinden biri olarak ETNO’nun çalışma gruplarında aktif bir şekilde yer almak bizim için çok önemli. Dünya telekomünikasyon sektörü için önem arz eden konukların İstanbul’da ağırlanması ve önemli konuların İstanbul’da konuşulması Türkiye’ye önemli katkılar sunacaktır. Avrupa’nın gündeminde olan regülasyon ve rekabet alanındaki önemli konuların verimli bir şekilde Türkiye’de tartışıldığına inanıyoruz.”

ETNO Genel Sekreteri Michael Bartholomew ise, “Konferansımızın bölgenin önemli bir oyuncusu olan Türk Telekom ev sahipliğinde Türkiye’de düzenlenmesinden memnuniyet duyduk. Türk Telekom, yeni nesil ağlara ve hizmetlere yaptığı yoğun yatırımlarla Türkiye’nin ekonomik gelişimine destek oluyor. İçinde bulunduğumuz ekonomik kriz ortamında, geniş bant ağlar artık eskisinden de daha büyük önem taşıyor; çünkü sadece toplumsal gelişime değil, aynı zamanda ekonomilerin iyileşmesi ve büyümesine de katkıda bulunuyor. Bu ortamda, tüm oyunculara yatırım yapma ve riskleri paylaşma cesaretini verecek doğru bir yasal çerçevenin oluşturulması hayati önem taşıyor” dedi.

Kurucu üyeleri arasında Türk Telekom’un da bulunduğu, 1992 yılında kurulan ETNO, 36 Avrupa ülkesinden 42 en büyük sabit operatörü bünyesinde barındırıyor. ETNO’nun üyeleri arasında Türk Telekom’un yanı sıra British Telecom, Deutsche Telekom, Telecom Italia, Telefonica, Finnet, France Telecom, Telenor ve TeliaSonera gibi önde gelen telekom operatörleri yer alıyor. ETNO’nun gözlemcileri arasında ise AT&T, Telstra ve Verizon gibi dünya telekom devleri bulunuyor.



Kategori : EKONOMİ