Bakan Atalay Bosna Hersekte

Bakan Atalay Bosna Hersekte
İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Türkiye-Bosna Hersek Karma Ekonomik Komisyonu 3. Dönem toplantısı için Bosna Hersek'e gitti.Abone ol

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Türkiye-Bosna Hersek Karma Ekonomik Komisyonu 3. Dönem toplantısı çerçevesinde Bosna Hersek Dış Ticaret ve Ekonomik İlişkiler Bakanı Mladen Zirojevic ile bir araya geldi.

Ekonomi Bakanlığı'ndaki görüşmenin ardından iki bakan, KEK 3. dönem protokolü ve serbest ticaret anlaşması ekini imzalandı.

Atalay, tören sonrasında yaptığı konuşmada atılan imzaların ilişkilerin gelişmesine olumlu katkıda bulunaca wisconsin seo ğını belirterek, bu protokolle Bosna Hersek'e özel bir avantaj sağlandığını ifade etti.

İkili ticaret hacminin gelişmesi için çaba göstereceklerini belirten Atalay, yatırımların karşılıklı artırılmasının önemine işaret etti.

Kafkasya, Orta Asya, Orta Doğu doğal gaz kaynaklarının Avrupa pazarına intikalinde daha fazla işbirliği yapılması gerektiğini söyleyen Atalay, savunma sanayi alanında da işbirliğinin artırılmasına ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.

Bosna Hersek'in Türkiye için her zaman özel olduğunu söyleyen Atalay, Bosna Hersek'in Avrupa-Atlantik kurumlarına, özellikle de NATO'ya girmesi için Türkiye'nin destek vermeye devam edeceğini belirtti. Atalay, bunun bölge barışı ve istikrarına katkıda bulunacağına olan inancını da dile getirdi.

Coğrafi konumu ve insani gücüyle Bosna Hersek'in kısa sürede bölgede ve Avrupa'da önemli bir ülke olacağını ifade eden Atalay, Türkiye'nin her platformda Bosna Hersek için elinden geleni yapmaya hazır olduğunu belirtti.

Bosna Hersek Dış Ticaret ve Ekonomik İlişkiler Bakanı Zirojevic de bugünkü anlaşmalarla Türkiye'nin önemli bir jest yaptığını belirterek bundan böyle Bosna Hersek'ten gelen gıda ürünlerinin Türkiye'de daha fazla yer alacağını söyledi.

Bugün atılan imzaların dış ticaret alanındaki işbirliğini olumlu etkileyeceğini belirten Zirojevic, böylelikle iki ülke arasındaki ithalat ve ihracat dengesizliğinin giderilmesini ümit ettiklerini kaydetti.

Savunma sanayi sektörü ve yatırım alanındaki işbirliğinin önemine değinen Zirojevic, Türk iş adamlarının ham madde sağlanması konusundaki sorunlarının çözümü için de söz verdi.

İçişleri Bakanı Atalay, daha sonra Zirojevic'in onuruna verdiği akşam yemeğine katıldı.



Kategori : POLİTİKA