Mehmet Ali Bayar esti gürledi!

Mehmet Ali Bayar esti gürledi!
Demokrat Parti'de yarış kızıştı. Bayar diğer rakiplere meydan okudu. Basın toplantısında esti gürledi.Abone ol

Demokrat Parti (DP) Genel Başkan adayı Mehmet Ali Bayar, genel başkan adaylığından kimsenin lehine feragat etmediğini ve etmeyeceğini söyledi.

Bayar, DP Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, 16 Mayıs Cumartesi günü yapılacak olağanüstü büyük kongrede genel başkan adayı olduğunu yineledi.

''Bugün Türkiye'nin muhalefet değil iktidar aradığını'' savunan Bayar, DP'nin bir kez daha seçim kaybetme lüksünün olmadığını vajinismus tedavisinde hipnoz söyledi.

Türkiye'nin iki kutuplu bir yapıya doğru itildiğini ileri süren Bayar, ''Türkiye, AKP'den de onun karşısındakilerden de büyüktür'' diye konuştu.

Bayar, ''milletin yeterince Müslüman, milliyetçi, demokrat, laik olduğunu ancak yeterince zengin, özgür, güçlü, güvenlik içinde, sağlıklı, eğitimli olmadığını'' ifade ederek, ''DP, Türkiye'nin tarihi, büyük sorunlarına yeniden çözüm üretecek duruma gelmelidir'' dedi.

Hür vicdanıyla aday olmaya karar verdiğini, kimsenin değil, tabanın ve delegenin adayı olduğunu dile getiren Bayar, ''Kimseye tabi olmayan DP delegesinin düne değil yarına bakacağına inanıyorum'' diye konuştu.

Bir gazetecinin, ''Sizin Süleyman Soylu lehine çekileceğiniz belirtiliyor. Buna kanıt olarak da genel merkezde size oda tahsis edilmesi gösteriliyor'' sözleri, DP'nin geleneksel olarak her dönemde her genel başkan adayına genel merkezde oda tahsis ettiğini, bu ''zarif geleneğin'' bugüne özgü bir durum olmadığını kaydetti.

Bayar, ''Kimsenin lehine adaylıktan feragat etmiyorum ve etmeyeceğim'' dedi.

Bu sırada toplantı salonunda bulunan bir parti yetkilisi, diğer genel başkan adayı Hüsamettin Cindoruk için de genel merkezde oda ayrıldığını dile getirdi.

Bayar, delegelerin arasında ''Cindoruk ve Soylu'nun kendisinin yanında yer almasını istediğine'' ilişkin bir eğilim olduğunu savunarak, ''Cindoruk ve Soylu feragat edip benim yanımda yer alırsa bundan memnun olurum ve o zaman DP kongreden çok güçlü bir parti olarak çıkar'' diye konuştu.

Bayar, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in günlük siyasetin içine çekilmeye çalışılmasını doğru bulmadığını da dile getirdi.



Kategori : POLİTİKA